Poctivá fazolačka
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji dáte k obědu nebo k večeři, dopřejte si k ní krajíc domácího chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 411 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 19,59 g |
Vláknina | 98,65 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 119,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem namočíme do studené vody.
Krok 2: Druhý den do vody s fazolemi přidáme bobkový list a nové koření a uvaříme doměkka. Vodu i fazole dáme každé zvlášť stranou.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Poté ji osmažíme na sádle dozlatova.
Krok 4: Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a přivedeme k varu.
Krok 5: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme je do cibulového základu spolu s kmínem a solí.
Krok 6: Podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme fazole.
Krok 7: Klobásu nakrájíme, opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Pokud nechceme opékat, přidáme ji nakrájenou vařit k bramborám.
Krok 8: Polévku dochutíme pepřem a majoránkou.
Krok 9: Podáváme s chlebem nebo bez jako hlavní jídlo.
Zveřejněno 25. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Poctivá fazolačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m8O
Moje poznámka
Poctivá fazolačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m8O
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 6 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listová buchta
Bajuskaa před 13 minutami
Bramboráčky se šunkou a sýrem
cookamater před 20 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 28 minutami
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 50 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 55 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 2 hodinami
Bábovka bez vajec
Vladour před 2 hodinami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
fazolačka,
poctivá fazolová polévka,
recept na fazolačku,
nejlepší fazolačka,
rychlá fazolačka,
polévka z barevných fazolí,
fazolacka recept,
fazole recepty,
slovenská fazolačka,
polevka z fazoli barevnychz klobasou,
recept poctiva fazolova polevka,
fazolacka s bramborem,
fazolacka s klobasou,
recepty na madarskou fazolačku,
polévka z barevných z fazolí,
recept fazolacka,
rychla fazolacka s klobasou,
fazolová polévka z vyvaru,
fazolačka recepty,
beskydska fazolacka
Suroviny:
fazole barevné,
cibule,
brambory,
klobása,
sádlo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (32)
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,