Suroviny
Porce: cca 9 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 560 kJ / 2 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,43 g |
Tuky | 23,39 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 537,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.
Krok 2: Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom, posypeme 2 balíčkami škoricového cukru a narežeme na pásy asi 5x30 cm.
Každý pás prehneme tak, že najprv prehneme 1/3 pásu cez lekvár a potom z opačnej strany prehneme zase 1/3 (dostaneme 3 vrstvy cesta, medzi ktorými sú 2 vrstvy lekváru).
Druhá možnosť je najprv narezať cesto na pásy a až potom ich natrieť lekvárom (asi 5 mm do kraja) a posypať škoricovým cukrom. Po odskúšaní sa mi vidí táto možnosť lepšia. Krok 3: Zložené koláče prenesieme opatrne na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a husto posypeme zvyšnými 2 balíčkami škoricového cukru. Krok 4: Pečieme na 180°C dohneda. Necháme úplne vychladnúť, až potom konzumujeme ako z obchodu kúpené plnené šatôčky, lúpačky a pod.
Každý pás prehneme tak, že najprv prehneme 1/3 pásu cez lekvár a potom z opačnej strany prehneme zase 1/3 (dostaneme 3 vrstvy cesta, medzi ktorými sú 2 vrstvy lekváru).
Druhá možnosť je najprv narezať cesto na pásy a až potom ich natrieť lekvárom (asi 5 mm do kraja) a posypať škoricovým cukrom. Po odskúšaní sa mi vidí táto možnosť lepšia. Krok 3: Zložené koláče prenesieme opatrne na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a husto posypeme zvyšnými 2 balíčkami škoricového cukru. Krok 4: Pečieme na 180°C dohneda. Necháme úplne vychladnúť, až potom konzumujeme ako z obchodu kúpené plnené šatôčky, lúpačky a pod.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Moje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
gapelske so slivkovým lekvárom,
koláče staré recepty,
pluska dobré - jedlo gapelsky koláče,
leskly povrch na zavin,
zakusok s lekvarom,
domaci gapelsky kolac,
gápelský koláč s tvarohem,
top kolac,
staré koláče,
koláčky 50 let staré recepty,
pluska dobré - jedlo mucniky,
top recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
droždí,
sůl,
povidla švestková,
cukr skořice,
vejce
Komentáře (21)
Možná to chtělo maličko víc pevnější těsto (?), aby drželo tvar tak, jako mají ty originální "skládačky" http://www.zivotpo.sk/datap/image/12509/G%C3%A1pe%... ale výborné budou určitě i tyhle tvoje
Nasla jsem tento : www.pluska.sk/dobre-jedlo/mucniky/nech-vas-podoba-nepomyli-gapelske-kolace-nie-su-klasicky-zavin.html
Zde postup je trochu jinya, rekla bych vice prakticky. Nejprve se plat testa potre povidly, "prehne" do zavinu, posype skorici a cukrem, teprve pak kraji.
V kazdem pripade urcite vyborna zalezitost