Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 989 kJ / 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g |
| Tuky | 21,55 g |
| Vláknina | 8,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 59,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc.
Krok 2: Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
Krok 3: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Krok 4: Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.
Krok 5: Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Moje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 44 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 56 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 15 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jelítek,
pečené jelito,
polévka z jitrnice,
polévka prdelačka,
pečené jelito recept,
pečení jelit,
pečená jelita,
domácí jelita,
domaci jelita recept,
jelita pečení,
prdelačka z jelítek,
polivka z jelita,
pečené kroupy,
pečene jelita,
jak se peče jelito,
jelito pečené,
prdelačka,
ovarová kroupová polévka,
pečení jelita,
polévka z jitrnic
Suroviny:
jelito,
cibule,
mouka hladká,
olej,
krupky,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0