Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 386 kJ / 1 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,69 g |
Tuky | 62,80 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 326 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 91,01 g |
Postup přípravy
Všechnu zeleninu krátce povaříme, asi 4 minuty, scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme okapat a osušíme.
Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji na pánev vyškvařit. Podle potřeby přidáme trošku oleje a dáme opékat zeleninu i brambory. Krok 2: Do hlubší misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva a přidáme rozpuštěné máslo a sůl. Z této směsi vytvoříme drobenku, do které přilijeme vychlazenou perlivou vodu. Pokud nemáme perlivou vodu, dáme do mouky celý prášek do pečiva. Předehřejeme druhou hlubší pánev a dáme do ní olej na smažení.
Promícháme metličkou těstíčko, ale hrudky jsou žádoucí - při smažení se nafouknou a udělají křupavou krustu. Krok 3: Vychlazené osolené kousky ryby obalujeme v těstíčku a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme velmi krátce dorůžova z obou stran a vyndaváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. .
Podáváme s bramborovými hranolkami a obložíme restovanou zeleninou. Kdo má rád, přidá i tatarku.
Zveřejněno 25. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá ryba s restovanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkgP
Moje poznámka
Křupavá ryba s restovanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkgP
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 21 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 10 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 10 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 11 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 11 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 11 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 13 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 13 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 15 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 15 hodinami
Tématické fráze:
ryba se zeleninou,
ryba na másle se zeleninou,
recept na rybu cerstva ze zeleninu,
jak na krupavou rybu,
sumeček africký recepty,
smažená ryba se zeleninou,
křupavá ryba,
recept na křupavou krustu ryby,
jak obalujeme rybu,
křupavá smažená ryba
Suroviny:
ryba,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
máslo,
slanina,
sůl,
olej slunečnicový,
zelenina
Komentáře (5)
Asi by to chtělo poupravit bod 2 postupu: patrně to budou dvě různé věci, pokud do drobenky přidáte bublinkovou vodu, NEBO prdopeč, že
Vaší odpovědi nerozumím... Četla jste bod 2 postupu?
***
Asi myslíte https://www.toprecepty.cz/recept/58315-hurikan-rol...
Ne, už jsem nepekl (viz koment u předmětného rcp)