Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 595 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,41 g |
Tuky | 44,68 g |
Vláknina | 32,36 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 111,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme.
Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit. Krok 5: Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.
Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit. Krok 5: Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.
Zveřejněno 6. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GDZ
Moje poznámka
Vepřové závitky na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GDZ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky,
vepřové závitky recept,
veprove zavitky recepty,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek na zelenině,
vepřové závitky na víně,
vepřový závitek se zeleniny,
vepřovézávitky se zeleninou,
zeleninové vepřové závitky,
veprové zavitky se zeleninou,
závitky z vepřového masa,
závitky na zelenine,
recepty na vepřové závitky,
vepřová pečeně nejlepší recepty závitky,
vepřové na víně,
vepřový závitek na víně
Suroviny:
krkovice vepřová,
hořčice,
pečeně kladenská,
sýr tvrdý,
bůček uzený,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
sůl,
olej,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
rajče,
víno bílé,
máslo,
víno
Komentáře (6)
klukodvody: Josífku,děkuji a i já přeji Tobě a Sašence krásný adventní čas
Nevím,co se stalo,že vždy krásně světlé knedlíky chytly tentokrát takovou barvu