Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 595 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,41 g |
Tuky | 44,68 g |
Vláknina | 32,36 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 111,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme.
Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit. Krok 5: Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.
Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit. Krok 5: Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.
Zveřejněno 6. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GDZ
Moje poznámka
Vepřové závitky na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GDZ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky,
vepřové závitky recept,
veprove zavitky recepty,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek na zelenině,
vepřové závitky na víně,
vepřový závitek se zeleniny,
vepřovézávitky se zeleninou,
zeleninové vepřové závitky,
veprové zavitky se zeleninou,
závitky z vepřového masa,
závitky na zelenine,
recepty na vepřové závitky,
vepřová pečeně nejlepší recepty závitky,
vepřové na víně,
vepřový závitek na víně
Suroviny:
krkovice vepřová,
hořčice,
pečeně kladenská,
sýr tvrdý,
bůček uzený,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
sůl,
olej,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
rajče,
víno bílé,
máslo,
víno
Komentáře (4)
klukodvody: Josífku,děkuji a i já přeji Tobě a Sašence krásný adventní čas
Nevím,co se stalo,že vždy krásně světlé knedlíky chytly tentokrát takovou barvu