Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 502 kJ / 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,66 g |
Tuky | 15,55 g |
Vláknina | 26,61 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 86,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená česnečka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4Kk
Moje poznámka
Uzená česnečka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4Kk
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 1 hodinou
Liptovská pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 20 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 10 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 14 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 14 hodinami
Tématické fráze:
uzená polévka s červenou čočkou,
uzena polevka s čočkou,
cesnecka z uzenyho na kolena,
uzená polévka s s červenou čočkou,
uzena krkovice a cervena cocka,
uzená polévka z kolena,
uzena polevka z červené čočky,
čočka uzene zebro,
uzená polévka z uzených žeber a červené čočky,
polévka z č z červené čočky,
cesnecka uzeneho kolena,
česnečka s červenou cockou,
uzena polevka s cervenou cockou recepty,
recept na zebra s čočkou,
uzene nozicky recepty,
uzene s česnekem
Suroviny:
maso vařené,
vývar uzený,
mrkev,
celer řapíkatý,
brambory,
čočka červená,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (14)
Jiná kategorie je maso, zabíjačková paštika, ovoce a zelenina. Ale tady také musím počítat, kolik jsme schopní do příští sklizně sníst. Není pro hospodyni nic horšího než vyhazovat slepicím dva roky staré lečo
Já taky vařím ve velkém , polévky, máčky , masa a vše další a pak to zavařuju v mikrovlnce a ukládám v našem sklepě , kde mám třeba teď kolem stovky různých polívek a každý den si vybírám jestli jarní, zabíjačkovou, fazulovou, gulášovou miliońovou, bramborovou a další . Tak že každý den jdu do sklepa a podle chuti si vyberu.
ZEJMÉNA V TÉTO ENERGETICKY NÁROČNÉ DOBĚ , zavařován v mikrovlnce je o 46% méně energeticky náročné a ....................... Měřil jsem to a vypočítal, neb jsem taky i trochu fanda do elektriky , fyziky a matematiky.
Navíc je to jednoduché i třeba pro to , když zbyde z nějaké oslavy vynikající polévka, tak se zavaří neb by za dva dny zkysla a jíst třeba 5 dnů po sobě stejnou .............. ?
Jsme taky sami dva a máme velkou zahradu a hospodárku tak že vařit každý den .......
,,TOŠ TEDA TAK,,
nejsem žádný ,,válečný štváč a ani rýpal,, , ale proč je nadpis jako uzená čenečka ................. .
Jsem fanda gastronomie a i účastník gastro soutěží, tak bych navrhoval (skutečně v dobrém) ten název nějak upravit, aby byl tak trochu odpovídající skutečnosti.
COPAK SE DÁ NĚJAKÁ POLÉVKA VYUDIT ????
Ale zase na obhajobu autorky receptu, je to velice zajímavý a jistě může být i chutý, ale česnečka má své zákonitosti a jako základ musí být (dle mého názoru) dominantní česnek, nikoliv uzený nádech a podobně.
U nás na Slovácku je česnečka ,,posvátný ,, pokrm a má svoje zákonitosti.
Nejsem proti inovaci jakéhokoliv receptu a nebo přípravě jídel, ale dle mého názoru , a berte to jen v dobré, nikoliv záludně, ale název a výsledek by měl souhlasit, nikoliv aby to byl zdroj pro debatu o názvu ale o kvalitě a způsobu přípravy.
,,TOŠ TEDA TAK,,