Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu jiný smažený řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

28. 2. 2019 14:56

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 429 kJ / 581 kcal
Bílkoviny17,68 g
Tuky25,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 699 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Možná řeknete, nic světoborného. No, asi ne, ale tak jemnou krkovici jsem v podobě řízku ještě nejedla. Strouhanka je krásně nadýchaná a křupavá a řízky měkké, jak máslo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 3. 2019 08:30

Jana Dorazinová-Remková: Voják se stará,voják má! :-D Bylo to vidět i na fotce.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 3. 2019 00:49

Veronika.Hrozna: Verčo, já používám jen domácí strouhanku, ta je dost jemná ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 3. 2019 18:20

Janičko ta strouhanka je z obchodu a proseta přes sítko ? Ta z obchodu je trochu hrubá a ten prášek do pečiva se asi do ní špatně zapracuje, aby byl rovnoměrně rozptýlen. Mám ji prosít před obalovaním ? Nebo se pletu ?:-? <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 3. 2019 14:17

casino: U tebe člověk nikdy neví, jestli někoho chválíš, nebo sepsuješ.. Pokud ti řízek podle receptu chutnal, tak mne to potěšilo..

casino casino

2. 3. 2019 10:27

No, taková snídaně u nás už dlóóóuho nebyla :-)
Vepřové řízky smažím takřka jen z krkovice :yes:
A protože vím na kolika faktorech je výsledek u smažené krkovice závislý a že každé sousto z jedné porce může být jiné, tak jsem k rcp přistupoval z pozice předběžné opatrnosti;-)
***
U řezníka z jednoho kusu masa odkrojené 4 ks; jeden každý kus byl jako druhý co se tloušťky masa týká, ale každý jiný co se tukové mozaiky týká.
Jeden kus naložen přes noc jak v rcp uvedeno
a) smažen naložený v oleji a v trojobalu s PDP obalený
b) smažen nenaložený, v trojobalu s PDP obalený
c) smažen ve škrobu, vejci a strouhance obalený kus (dle bystrouska:
d) smažen v trojobalu (s moukou)
***
Subjektivní hodnocení dvou ochutnávačů (kupodivu jsme se ve všem shodli :-O
Strouhanka s PDP je křehčí, křupavější
Naložené maso je měkčí a šťavnatější
Maso ve škrobu chutnalo méně, než maso v běžném trojobalu
***
Tož tak :-K

OT
Od jisté doby přecházím na, mnou dříve zatracovaný, ŘEPKOVÝ OLEJ :yes::yes::yes:
(Agrofert ale nevolím :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 2. 2019 19:03

bystrouska: Tak to zas já neznám a určitě zkusím :-)

bystrouska

28. 2. 2019 17:57

To je fakt zajímavé:-O, určitě to vyzkouším. Já zase občas, když dělám kuřízky, místo hladké mouky používám Solamyl, řízky jsou pak hodně šťavnaté :yes:.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: smažený řízek smažený řízek trochu jinak smažené vepřové řízky trochu jinak obal na řízky z měkkých rohlíku smažený řízek z krkovice mekky řízek vyborny prasek do pečiva řízek trochu jinak smažené řízky trochu jinak smazeny rizek,recept,horka voda kuřecí řízky jinak řizky smažen kuchařka: janadorazinova smažený řízek jinak jak na měkké řízky z krkovice recept smažený řízek ve vajíčku a strouhance řízky smažené ve friťáku jiný řízek recept řízk z krkovičky trochu jinak rizek obaleny v prášku do pečiva utopene rizky jana dorazinova

Suroviny: krkovice vepřová, olej, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, prášek do pečiva, sádlo

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85