Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 908 kJ / 2 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,89 g |
Tuky | 117,70 g |
Vláknina | 11,12 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 363,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty.
Krok 2: Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28x36 cm) vyložený pečícím papírem a dáme péct: elektrická trouba cca 180°C (předehřát), plynová trouba na stupeň 3 (předehřát). Doba pečení: cca 15-20 minut.
Krok 3: Pudinkový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek se žloutkem a povaříme.
Krok 4: Pudink necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu.
Krok 5: Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.
Krok 6: Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.
Krok 7: Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar.
Krok 8: Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou).
Krok 9: Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.
Krok 10: Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Giovanni řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZL0
Moje poznámka
Giovanni řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZL0
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 3 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 5 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 6 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 6 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
vanilkové řezy,
krem z gustinu,
zelatina z pudingu,
želatina dr. oetker,
mail giovanni.com.vn loc:cz,
želatina dr.oetker,
puding želatina,
želatina dr oetker,
vanilkový krém dr. oetker,
dr.oetker želatina,
směs otker recepty,
želatina dr.otker,
dr otker peceni,
jahodove rezy dr.otker,
dr otker želatina,
dr.oetker pečeni,
želatina dr.oetker recepty,
krém s gustinem,
vanilkový krém dr.,
jahodová náplň dr otker
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
gustin,
pudink vanilkový,
mléko,
žloutek,
cukr,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
želatina,
voda,
jahody,
želatina,
voda,
šťáva citronová,
cukr,
cukr moučkový
Komentáře (3)