Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 908 kJ / 2 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,89 g |
| Tuky | 117,70 g |
| Vláknina | 11,12 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 608 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 363,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty.
Krok 2: Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28x36 cm) vyložený pečícím papírem a dáme péct: elektrická trouba cca 180°C (předehřát), plynová trouba na stupeň 3 (předehřát). Doba pečení: cca 15-20 minut.
Krok 3: Pudinkový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek se žloutkem a povaříme.
Krok 4: Pudink necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu.
Krok 5: Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.
Krok 6: Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.
Krok 7: Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar.
Krok 8: Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou).
Krok 9: Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.
Krok 10: Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Giovanni řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZL0
Moje poznámka
Giovanni řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZL0
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 5 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 52 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 2 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 6 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 7 hodinami
Tématické fráze:
vanilkové řezy,
krem z gustinu,
zelatina z pudingu,
želatina dr. oetker,
mail giovanni.com.vn loc:cz,
želatina dr.oetker,
puding želatina,
želatina dr oetker,
vanilkový krém dr. oetker,
dr.oetker želatina,
směs otker recepty,
želatina dr.otker,
dr otker peceni,
jahodove rezy dr.otker,
dr otker želatina,
dr.oetker pečeni,
želatina dr.oetker recepty,
krém s gustinem,
vanilkový krém dr.,
jahodová náplň dr otker
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
gustin,
pudink vanilkový,
mléko,
žloutek,
cukr,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
želatina,
voda,
jahody,
želatina,
voda,
šťáva citronová,
cukr,
cukr moučkový
Komentáře (4)