Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 757 kJ /
2 810 kcal
Bílkoviny89,83 g
Tuky43,42 g
Vláknina25,73 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,21 g
Sacharidy502,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidáme mouku, sůl, kmín, vejce a šťouchané brambory. Vše vypracujeme v jemné těsto. Krok 3: Dáme na teplé místo vykynout. Těsto vložíme do vymazané formy a dáme do trouby přibližně na 35-40 minut péct. Chléb pečeme při 190 - 180°C

Zveřejněno 30. 4. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjA6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjA6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš :-?

MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní:-). Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?

hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč :-(

Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji ;-):-K

yanull: opraveno :-K

Tématické fráze:
domácí bramborový chléb, recept na bramborový chleba pro začátečníky, při kolika stupních pečeme chleba, krupavy chleb recept

Suroviny:
mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu