 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 725 kJ / 1 846 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 99,32 g | 
| Tuky | 155,92 g | 
| Vláknina | 5,18 g | 
| Cholesterol | 962 mg | 
| Sodík | 457 mg | 
| Sůl | 0,92 g | 
| Sacharidy | 10,44 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapustu rozpůlíme, vhodíme do vařící vody a necháme v otevřeném hrnci chvíli přejít varem. Dáme dobře okapat a umeleme ji na masovém strojku. Poté ji smícháme s mletým masem, přidáme na kousíčku másla osmahnutou nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku se solí a vejce. (Já jsem to dělala na sádle a kořenila jako zabíjačkový prejt: přidávala jsem navíc ještě  pepř, majoránku, špetku mletého nového koření, ale to je na každém, jak si to ochutí.)
	Krok 2: Dobře promíchanou směs dáme do máslem vymazaného pekáčku a v troubě pečeme asi půl hodiny. Vpíchnutím zjistíme, je-li maso dobře propečeno. Krájíme na čtverce a podáváme s novými brambory nebo s bramborovou kaší a salátem.
	Krok 3: *Aby prejt nebyl mastný, můžeme umlít raději dvě třetiny hovězího a třetinu vepřového masa, ne příliš tučného.
*Chceme-li prejt nastavit, můžeme přidat dvě ve vodě máčené a vymačkané žemle.
*Místo kapusty se hodí i jiná zelenina, např. květák, mladé zelí nebo různé sekané zeleniny.
*Je-li v zelenině hodně vody, zahustíme směs jemnou strouhankou.
*Tento prejt se dobře peče také v elektrické remosce nebo pečence. Tam se peče zvolna a nevysušuje se, je proto vláčný.
*Chceme-li prejt nastavit, můžeme přidat dvě ve vodě máčené a vymačkané žemle.
*Místo kapusty se hodí i jiná zelenina, např. květák, mladé zelí nebo různé sekané zeleniny.
*Je-li v zelenině hodně vody, zahustíme směs jemnou strouhankou.
*Tento prejt se dobře peče také v elektrické remosce nebo pečence. Tam se peče zvolna a nevysušuje se, je proto vláčný.
Zveřejněno 16. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Prejt z masa a kapusty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1YY
Moje poznámka
					 
				
Prejt z masa a kapusty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1YY
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 2 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 6 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kapusta s masem, 
						
						
							jak dlouho se pece prejt, 
						
						
							prejt, 
						
						
							jak se peče prejt, 
						
						
							kapusta recepty, 
						
						
							prejt a zdraví, 
						
						
							kapustový prejt s masem, 
						
						
							jak nastavit prejt, 
						
						
							zeleninový prejt s masem, 
						
						
							recepty z kapusty
						
					
						Suroviny:
						
							maso mleté, 
						
						
							kapusta, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							vejce
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)