Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako ho pekly naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby smažení

30 min (30 min příprava, bez doby smažení)

18. 7. 2009 21:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 648 kJ / 1 589 kcal
Bílkoviny44,27 g
Tuky3,34 g
Vláknina38,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy330,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept mého dětství. Navíc, neděste se názvu, u nás se prostě tomuto pokrmu říká halušky - co to vyvolalo v partnerech naší rodiny asi nemusím říkat, ale pro nás to jsou halušky. Musí být cítit hlavně česnekem a musí být tenounké. Upřímně - bramboráky na pánvi na tuku se tomuhle ani zdaleka nepřibližují. Jenže kde dneska smažit přímo na kamnech....

Navíc tomuto těstu nalitému na plech a upečenému do křupava se říká u nás bramborák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivka

11. 11. 2013 12:34

Moje rodina je ze Šumavy a takhle se u nás vždycky dělal bramborák, alias vošouch. Nenávidím bramboráky dělaný na oleji :-) Dřív se dělaly na litinovým plátu, teď ho plnohodnotně nahradila titanová pánev, klasická teflonka to neupeče

mira

24. 10. 2013 10:52

u nas v Křižlicich to byli sejkory když se těsto dalo do pekače tak to byl vacek a když se dotěsta dali jabka a hrušky tak to byl žid bylo to vítečné:6

jirka

16. 5. 2013 10:40

pepan:moje maminka tomu taky říkala hanušky!!!Jěště v pekáči dělala babička JEŽKA z bramborovýho těsta, byl takový tmavší a nahoře měl takový výstupky, nikde to nemůžu najít, ten recepis.

spagetka spagetka

23. 4. 2013 12:35

pepan: jasně že hanušky, ale jelikož obě babičky a dědové špatně slyšeli, ujal se u nich v rodinách a tedy pak i u nás název halušky :-D:-D:-D:-D, ať žijou jazykové zmatky ;-);-);-);-)
Jo švestkáček musím zas taky udělat, moc nám chutná:-p:-p

pepan

22. 4. 2013 16:11

spagetka: Při hledání receptu na bramborník (babiččin název) se švestkami jsem narazil na váš recept Krkonošský sejkory - po bozkovsku "halušky" a mám dotaz. Nemělo by tam být hanušky ? - tenhle název jsem vygoogloval :-)

spagetka spagetka

13. 2. 2013 13:54

vladi: jakože pak za to může pánev jo, no chuděra :-D:-D:-D:-D, víš nebylo lepších halušek než na kamnech s dřevem... no jo nostalgie, dnes mi holt musí stačit el.sporák a pánev.

vladi vladi

12. 2. 2013 16:01

;-)tak včera jsem si koupila schválně kvůli těmto "sejkorkám" keramickou pánev /měli v PENNY- za 249,-/ tak dnes je jdu vyzkoušet- hlavně , že nebudu muset péct na oleji snad se povedou a nebudu muset vyhodit i s pánví do popelnice:-D:-D:-D:-O

spagetka spagetka

12. 2. 2013 14:16

PatkovaKaterina: Jsem ráda, že chutnalo :yes::yes::yes:, u nás se ohle může furt und furt :-D:-D:-D a děkuju :-K:-K

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

10. 2. 2013 18:34

Mňamka.napřed jsem se sice té krupice bála,ale překonala jsem se a bylo to fakt supéér:-p:-p.Bodík přidán:yes:

chocolate chocolate

1. 9. 2012 19:45

Spagi, dělala jsem v týdnu a byly super, krupici jsem zatím do bramboráků nepřidávala, tudíž to byla premiéra, klidně přiznám, že z nouze ctnost, došla mi mouka a večer se mi nikam nechtělo:-8.Jen jsem tím tálem lehce zasmradila barák, takže jsem pak pekla nasucho v keramické pánvi.
Ale byly super křupavé, takže díky za vylepšení.

spagetka spagetka

1. 9. 2012 15:09

jarka skrobakova: jaru, děkuju moc:-K:-K:-K, rozhodně udělej:-!:-!. Dnes jsem zkoušela metodou pokus - omyl udělat v mé mikrovlnce, na první pokus to zlé nebylo a malinko se to originálu přibližuje, i když holt vzpomínky občas zkreslujou. Dělala jsem na Crispu a pod grilem;-);-)

jarka skrobakova

1. 9. 2012 14:00

sejkory no ty jsou teda parádní:-! Máš Špagetko krásně upečené:-p:-p. Tak já si teda koupím tu plotýnku a musím vyzkoušet, protože já mám na to straškou chuť. Bodík posílám už teď. Krásná fotka:-K:yes::yes::yes::-))

spagetka spagetka

26. 8. 2012 16:12

Dalos:jsem ráda,že chutnalo:-*:-*:yes::yes:, chci to taky zkusit v nový multifunkčce pod grilem, jestli se to bude aspoň trochu podobat tomu na kamnech.....Normálně smažený na oleji dobrý jsou, ale furt .. no něco tomu chybí no...:-D:-D:-D

Dalos

26. 8. 2012 16:09

Právě jsme dojedli, plynový gril Weber + litinový tál - nemá to chybu;-)

papa

7. 6. 2012 10:37

spagetka: stačí gril

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sejkory sejkory recept bramboráky jako od babičky krkonošský bramborák krkonošské recepty krkonošská jídla bramborové sejkory recept sejkory recept na sejkory krkonošské bramboráky sejkory na sladko krkonoské sejkory jídlo sejkory bramboráky z nových brambor krkonošský guláš recept krkonšské sejkorky bramborák na plotně babiččiny bramboráky krkonošsky gulaš kaborky

Suroviny: brambory, krupice, česnek, majoránka, kmín celý, cibule, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66r7