Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako ho pekly naše babičky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 648 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,27 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 38,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Moje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 16 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 38 minutami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 1 hodinou
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 1 hodinou
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 2 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 2 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 2 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 3 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sejkory,
sejkory recept,
bramboráky jako od babičky,
krkonošský bramborák,
krkonošské recepty,
krkonošská jídla,
bramborové sejkory,
recept sejkory,
recept na sejkory,
krkonošské bramboráky,
sejkory na sladko,
krkonoské sejkory,
jídlo sejkory,
bramboráky z nových brambor,
krkonošský guláš recept,
krkonšské sejkorky,
bramborák na plotně,
babiččiny bramboráky,
krkonošsky gulaš,
kaborky
Suroviny:
brambory,
krupice,
česnek,
majoránka,
kmín celý,
cibule,
sůl,
sádlo
Komentáře (117)
a my je tu na topkách dokonce máme
https://www.toprecepty.cz/recept/13418-valasske-po...
indrja (neregistrovaný/á): tuhle variantu jsme také dělali a dělávám
Nám to pekl děda a říkali jsem tomu bramborový dědek - po něm. Ten česnek a slaná chuť dohromady se sladkým ovocem - nádhera.
Krupice se tam dává od pradávna. Jinak ať si tam každý dává, nač je zvyklý, třeba i hladnou mouku
Odjakžiavá sa dáva hladná múka, aby placky boli lahodné a nie hrubéééé.
Jsem z Orlických hor a u nás se této dobrotě říká kramfleky
Zatím NIC nenahradilo pořádná kachlová kamna ,která měla několik trub,kamnovec atd.
A souhlasím, strašně chutné, krásné a voňavé vzpomínky
Jen do do nich dáváme pouze sůl , kmín , mouku, vejce, brambory a samozřejmě je pečeme na plátě s láskou.
Zvlastní zkušenosti vím že se v každé vesnici a něky i v chalupách dělaly jinak, prostě jak bylo zvykem.
Prostě když se jdou dělat halušky, je to toto, když halušky vařené ve vodě, tak nočky. Stále říkám, že není jednotný zákon na jeden název, který je jen ten správný. Pořád se jedná o stejné, naprosto skvělé a chutné jídlo
Jo švestkáček musím zas taky udělat, moc nám chutná
Ale byly super křupavé, takže díky za vylepšení.