Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekaná - jemná

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 10. 2019 05:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 240 kJ / 1 491 kcal
Bílkoviny226,08 g
Tuky62,34 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 9,63 g
Sůl23,83 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenunka Lenunka

22. 10. 2019 19:44

pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna :-)

Lenunka Lenunka

22. 10. 2019 19:20

zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat :-)

zdenka.s zdenka.s

22. 10. 2019 18:42

Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte :-? a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?

pavelk pavelk

22. 10. 2019 15:53

Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.<3

Lenunka Lenunka

22. 10. 2019 15:48

pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách:-)
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem:-D

Eja57 Eja57

22. 10. 2019 15:29

pavelk: pro regiment:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

pavelk pavelk

22. 10. 2019 15:07

Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?:-*

Lenunka Lenunka

22. 10. 2019 14:51

Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně :-)

pavelk pavelk

22. 10. 2019 14:27

Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.:-D:-K

Eja57 Eja57

22. 10. 2019 13:17

Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře:yes:
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne;-(...tak 10x s ní praštím a dost:-D

pavelk pavelk

21. 10. 2019 18:46

yanull: :-) Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.

yanull yanull

21. 10. 2019 15:31

Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: domaci sekana jemná sekaná recept jemná domácí sekaná domácí jemná sekaná recept domací sekaná recept recept na domaci sekanou domácí sekaná postup domaci jemna sekaná jemná domácí k sekaná recept postup domaci na sekanou postup na domácí sekanou jemná domácí sekaná recepty domací sekaná jemná recept z mletyhop delat na sekanou masala a sekaná recept sekana v domaci pekarne sekaná recept domácí sekaná jemná recepty na domácí sekanou domacisekana-postup

Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Domácí sekaná - jemná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3NN