Pepřenky z kapra
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete vychutnat tuto rybí dobrotu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 434 kJ / 1 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,03 g |
Tuky | 67,21 g |
Vláknina | 33,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,65 g |
Sůl | 41,50 g |
Sacharidy | 155,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné ryby nafiletujeme, vložíme do sklenice, každou vrstvu filetů nasolíme. Necháme odležet cca 3 dny v chladničce. Sůl vytáhne z masa tekutiny a maso se zpevní.
Krok 2: Po cca 3 dnech filety zbavíme soli důkladným propláchnutím pod studenou tekoucí vodou.
Krok 3: Všechny suroviny suroviny na první nálev smícháme a necháme přejít varem.
Krok 4: Propláchnuté filety vložíme do sklenic a zalejeme vychladlým nálevem. Necháme v chladničce odležet cca 4–5 dní podle velikosti filetů.
Krok 5: Po cca 4–5 dnech působením octa kůstky ve filetech změknou nebo se rozpadnou. Filety vyjmeme ze sklenice, propláchneme vodou, odstraníme kůži. Jde to lehce.
Krok 6: Pak filety nakrájíme na kostky či pásky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, přelijeme vařící vodou a ochladíme studenou vodou.
Krok 7: V míse smícháme nakrájené rybí filety s cibulí, sterilovanou zeleninou, dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
Krok 8: Veškeré suroviny na finální nálev smícháme a necháme přejít varem.
Krok 9: Směs dáme do zavařovacích sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. V chladničce necháme odležet další dva dny.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pepřenky z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V6J5
Moje poznámka
Pepřenky z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V6J5
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 19 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 2 minutami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 11 minutami
Jahodové poháry
Nickusek před 58 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 1 hodinou
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 1 hodinou
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 1 hodinou
Kefírový koláč
Renata1101 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kacaba10 před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kapra,
kapr recept,
rybí pepřenky z kapra,
kapr recepty,
pepřenky recepty,
rybí pepřenky,
pepřenky z cejna,
peprenky recept,
recep na rybi peprenky,
peprenky,
recepty na kapra,
peprenky zkapra,
recept na rybí pepřenky z kapra,
rybí pepřenky z z kapra,
recept na kapra,
recept na peprenky,
rybi pepřenky recepty,
ryby jako pepřenky,
recept na rybí pepřenky,
pepřenky recepty z cejna
Suroviny:
filet z ryb,
sůl,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
cibule,
zelenina sterilovaná,
feferonka,
pepř mletý,
olej,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý,
voda,
ocet
Komentáře (6)
Dohnal jsem absenci na rybářských vycházkách, něco se chytilo. Je z čeho zkoušet nové recepty.
Jinak jsem na MRKu na Kulinářském kroužku jako Jika.
Jj, taky už mám kapra plný kecky
...no, ale rcp je pěkně napsaný, že