Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 091 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 24,37 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 485 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 52,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Moje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 11 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 8 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
polévky recepty,
polévka z kapustiček,
nejlepší recepty z kapustiček,
polévka s masovými knedlíčky
Suroviny:
kapustičky,
brambory,
protlak rajčatový,
cibule šalotka,
máslo,
mouka,
vývar,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
maso hovězí mleté,
vejce,
sůl,
pepř,
strouhanka
Komentáře (7)
já ale ani slůvkem se v receptu nezmiňuji, že bych použila kupovanou strouhanku.
Co se týče kapustiček - tak tady nesouhlasím. Když použiji nějakou surovinu, tak předpokládám, že " odevzdá "svou chuť a vůni do připravovaného pokrmu, i na úkor barvy ( speciálně v polévce barva nehraje tak velkou roli, na rozdíl třeba v salátech.) Přišlo by mi líto je
předvařovat.
Podobnou polívečku dělám často, neb si růžičkovou kapustu pěstujeme na zahradě.
Jen ji dám před pouzitím dám na 3-5 minut do vařící vody a pak do studené. Zůstane její krásná zelená barva a navíc nezanechá v celé polívce převládající výraznou kapustovou chuť a vůni, ale jen lehký její náznak, a tím nepřebyje snoubení s masovými knedlíčky.
Není tu jako užtradičně jaký vývar, ale já v tomto případě používám zeleninový, neb masové kuličky tam svoji vůni a chuť přinesou.
Na knedlíčky nedávám strouhanku, natoš kupovanou, neb je tam pomleto vše co pekařom ztvrdlo zbylo , včetně chleba .
Já používám nečerstvé rohlíky, které rozmixuju v mixeru. Vím co dávám a navíc jsou ve spojení s masem krásně nadýchané a nehutné.
Knedlíčky dělám pomocí dvou malých lžiček, jsou menší a přibližně stejné.