Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 926 kJ / 2 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,36 g |
| Tuky | 80,15 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 322 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 458,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když žloutkový krém zhoustne, odstavíme z plotýnky a zamícháme želatinu, aby se rozpustila. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přidáme brandy a vanilkový extrakt. Občas zamícháme do zchladnutí na cca pokojovou teplotu.
Krok 2: Ušleháme šlehačku s cukrem ne úplně do tuha, lehce vmícháme vychladlý krém a lehce vmícháme ušlehaný bílek.
Krok 3: Naplníme do silikonové formy, snažíme se, aby bylo co nejméně vzduchových bublin. Uhladíme a pokryjeme folií, dáme do mrazáku, nejlépe přes noc.
Krok 4: Na polevu svaříme vodu, cukr a glukózový sirup, vaříme několik minut, mezitím nabobtnáme želatinu s trochou vody. Odstavíme z plotýnky, zamícháme želatinu, přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Vmícháme barvivo, já přidala i jahodovou příchuť.
Krok 5: Když poleva zchladne na pokojovou teplotu, vyndáme z mrazáku silikonovou formu, vyprostíme zmrzlé moučníky a položíme je na mřížku, pod kterou jsme dali plech na zachycení polevy. Rychle poléváme jeden tvar za druhým. Poleva, která stekla na plech, se dá uchovat několik dní a opatrně v mikrovlnce rozpustit a znovu použít.
Krok 6: Moučníky opatrně přendáme špachtlí na talířky a dáme do ledničky, servírujeme po několika hodinách, kdy jsou rozmražené.
Zveřejněno 17. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčka z vanilkové pěny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4vA
Moje poznámka
Srdíčka z vanilkové pěny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4vA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 19 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 19 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 4 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 53 minutami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 1 hodinou
Cookies s čokoládou
SofieA před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 2 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 4 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 13 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 15 hodinami
Suroviny:
želatina,
šlehačka,
šlehačka 33%,
vejce,
cukr krupice,
čokoláda bílá,
brandy,
želatina,
čokoláda bílá,
voda,
cukr krupice,
sirup glukózový,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)