Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,64 g |
Tuky | 11,08 g |
Vláknina | 53,99 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 5,36 g |
Sůl | 11,96 g |
Sacharidy | 81,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!
Krok 2: Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm, pak na něj rozklepni vejce, rozmíchej, směs posyp škrobem (dost), přidej asi půl lžíce sojové omáčky a trochu i rybí omáčky a onu špetku skořice. Pořádně promíchej a nech asi 1 hodinu v lednici přikryté uležet. Můžeš nechat i déle.
Krok 3: Nakrájej papriky na čtverečky asi 2-3 cm, cibuli na plátky 2-3 cm (nejdřív napůl a pak krájet), česnek na plátky, žampiony stejně tak jako cibuli, houby Shitake, malé nech vcelku a velké překroj podle sebe. Každý druh ale dávej zvlášť do misky extra, určitě NE vše dohromady. Zázvor a chilli papričku nasekej hodně na jemno a můžeš nechat v jedné misce.
Krok 4: No a jde se konečně vařit.
Krok 5: První do pánve vlož naložené maso, ale POZOR! Maso se musí restovat, ne dusit!! Raději restovat po částech, opatrně a vidličkou maso neustále oddělovat, je slepené a obracet, restovat do zlatova asi 3 minuty. Ne do mrtva, jinak bude jako guma a nebude to k jídlu! Potom maso vyndej z pánve a nech odpočívat na teplém místě.
Krok 6: Na výpek po mase hned hoď zázvor s chilli papričkou a nech asi 2 minuty restovat, pak dej do pánve cca 1 nakrájenou cibuli a nech opět restovat do zlatavé barvy, dej asi polovinu nakrájeného česneku, přidej všechny houby a dál restuj, přidej rýžové víno ,nech odpařit, dále dej ústřicovou omáčku, nech 2 minuty, přidej všechen zbytek sojových omáček a nakrájenou papriku. Restuj asi 5 minut a přidej vodu, nech dále vařit. Dej zbytek česneku.
Krok 7: Dej do sklenice asi lžíci škrobu, vodu a pořádně rozmíchej, zahusti masovou čínskou směs dle potřeby, stačí povařit 2 minuty, hned tam přidej orestované maso, dále pepř a sůl dle potřeby, promíchej, nech prohřát a máš hotovo! Nejlepší je k tomu jasmínová rýže, vařená v automatickém hrnci na rýži.
Zveřejněno 7. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Moje poznámka
Moje čínská směs
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Gg5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 9 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 11 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 15 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tématické fráze:
čínská masová směs,
čínská směs
Suroviny:
vejce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
žampióny,
houby sušené,
chilli paprika čerstvá,
škrob kukuřičný,
skořice mletá,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
víno rýžové,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.