Vietnamské vepřové knedlíčky
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným a autentickým.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 727 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,61 g |
Tuky | 49,11 g |
Vláknina | 20,91 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 8,70 g |
Sacharidy | 101,55 g |
Postup přípravy
Půl litru vřelé vody přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme do ní prolisovaný česnek, tenká kolečka mrkve, nasekanou chilli papričku, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr nebo med (1 lžíci). Necháme zchladnout a uchováme v lednici, můžeme udělat den předem, krásně se rozleží. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme koření, rybí omáčku a dobře promícháme. Mokrou rukou vytvoříme cca 25 polévkových knedlíčků a zatím je necháme na tácku zakryté stranou. Do rozehřáté pánve dáme sádlo a na něm usmažíme dohněda cibuli nakrájenou na jemné měsíčky. Usmaženou cibuli vyndáme stranou a na témže sádle osmažíme dozlatova masové kuličky. Krok 3: Zatím nakrájíme na tenké proužky omyté a okapané lístky pak choi nebo čínského zelí.
Z cukety, řapíků zelí a mrkve uděláme julienne nudličky (pomocí škrabky, struhadla nebo nožem velmi tenké nudličky). Připravenou zálivku přivedeme opět k varu a zeleninové nudličky v ní cca 2 minuty povaříme.
Na suché pánvičce opečeme sekané mandle. Krok 4: Do talířů rozdělíme zeleninové nudličky se zálivkou, přidáme proužky listů pak choi, osmaženou cibuli a osmažené masové kuličky. Vše posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a opečenými mandlemi.
Zveřejněno 10. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Moje poznámka
Vietnamské vepřové knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLjE
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 5 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 33 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 4 hodinami
Suroviny:
omáčka rybí,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
šťáva limetková,
cukr,
mrkev,
maso vepřové mleté,
koření pěti vůní,
omáčka rybí,
cibule,
sádlo,
cuketa,
mrkev,
zelí čínské pak choi,
mandle sekané,
cibulka jarní,
koriandr
Komentáře (3)