Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,42 g |
Tuky | 66,33 g |
Vláknina | 66,37 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 137,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v lednici alespoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.
Krok 2: Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek.
Malé cibulky oloupeme a necháme vcelku, velké nasekáme nahrubo. Na 2 lžících olivového oleje nejprve orestujeme doměkka malé cibulky a když změknou, vyndáme je stranou. Pak orestujeme ostatní cibuli.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přendáme do nádoby s poklicí, určené do trouby (lze do PH, ale používám nádobí z krystalického polymeru). Krok 3: Smícháme víno, ocet, med, sůl a všechno koření (kuličky dávám do čajového sítka nebo sáčku) a promícháme s masem s cibulí. Cibulky necháme ještě stranou. Přidáme protlak a konzervu rajčat, dáme do předehřáté trouby na cca 90 minut. Zkusíme, zda je maso měkké, a pokud je třeba, ještě necháme na dalších 30 -45 minut v troubě. Krok 4: Když je maso krásně měkké, vyndáme rozmarýn, bobkové listy a skořici (kuličky koření v čajovém sítku) a vložíme malé cibulky, dle potřeby přisolíme a opepříme. Necháme prohřát a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Malé cibulky oloupeme a necháme vcelku, velké nasekáme nahrubo. Na 2 lžících olivového oleje nejprve orestujeme doměkka malé cibulky a když změknou, vyndáme je stranou. Pak orestujeme ostatní cibuli.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přendáme do nádoby s poklicí, určené do trouby (lze do PH, ale používám nádobí z krystalického polymeru). Krok 3: Smícháme víno, ocet, med, sůl a všechno koření (kuličky dávám do čajového sítka nebo sáčku) a promícháme s masem s cibulí. Cibulky necháme ještě stranou. Přidáme protlak a konzervu rajčat, dáme do předehřáté trouby na cca 90 minut. Zkusíme, zda je maso měkké, a pokud je třeba, ještě necháme na dalších 30 -45 minut v troubě. Krok 4: Když je maso krásně měkké, vyndáme rozmarýn, bobkové listy a skořici (kuličky koření v čajovém sítku) a vložíme malé cibulky, dle potřeby přisolíme a opepříme. Necháme prohřát a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 26. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecký guláš stifado z české trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NRk
Moje poznámka
Řecký guláš stifado z české trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NRk
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 27 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 31 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
česnek,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
víno červené,
ocet,
med,
skořice,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření hřebíček,
koření oregáno sušené,
rozmarýn čerstvý,
rajče sekané,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.