Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš na český způsob

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 1. 2019 18:07

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 403 kJ / 1 291 kcal
Bílkoviny211,42 g
Tuky14,01 g
Vláknina17,23 g
Cholesterol480 mg
Sodík1 257 mg
Sůl3,05 g
Sacharidy71,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem a můžeme ještě posypat jednotlivé porce kroužky nakrájené cibule.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Dajda

23. 1. 2019 18:34

MiskaM: Misko, ne nemusí to být špatný, ale je to SKVĚLÝ!!! Tedy alespoň pro moje chuťové pohárky! :yes:

Lenunka

23. 1. 2019 12:54

za mě nic nepřekoná guláš z hovězí kližky :-D, někdy dělám i z vepřového, jako zabíjačkový, ale hovězí kližka vede ;-):-K, zvěřinu bych využila jinak, než na guláš :-)

MiskaM

23. 1. 2019 10:15

Dajda: jo v Tescu jsem už zahlidla zvěřinu každopádně jak jsem psala Simce, vyzkouším někdy :-8 je sice dražší ale jednou to obětují a koupím. Když se maso upraví tak to nemusí být tak špatný jinak děkuji za tipy :-K

Veronika.Hrozna

23. 1. 2019 09:49

Dajda: Při koupi bažanta bych doporučila, zeptat se ! Ono totiž většina prodávaných bažantů pochází z chovu v bažantnici.

Přírodní a chovaný mají chuťový rozdíl a množství tuku na mase je daleko větší u chovaných. Žlutý tuk je na mase zřetelný a viditelný ve větším množství. U přírodního bažanta tento tuk zcela schází, nebo ho je minimum. Na polévku jsou dobří, hlavně slepičky. Na jinou úpravu podmíněně,, jak kdo má rád.

Dajda

23. 1. 2019 07:29

Simona Skolakova: MiskaM: Nevím, jestli se v Praze konají myslivecké plesy, ale určitě tu máme spoustu obchodů, kde se dá zvěřina bez problémů koupit. Kromě těch specializovaných, kde Vám nabídnou třeba bažanta i s péry (jedna se nachází například v Karmelitské ulici kousek od Malostranského náměstí), se zvěřina prodává také v některých masnách (v Kaprově ulici kousek od metra Staroměstská), a dokonce i v supermarketech (v Tescu). Já ji mám velice ráda a tradičně ji připravuji na Vánoce. Nicméně když už investuju do hezkého kousku masa, nedělám guláš, ale raději zkouším nějakou slavnostní úpravu, na víně, s šípkovou omáčkou, případně na divoko se smetanou. V žádném případě nesmí chybět brusinky. Pokud se do úpravy zvěřiny s omáčkou pustíte, tak počítejte s tím, že je mnohem lepší nechat uvařené jídlo proležet (alespoń dva dny). ;-)

MiskaM

23. 1. 2019 00:54

Simona Skolakova: děkuji snad jo no. :-K

Simona Skolakova

23. 1. 2019 00:52

nechme ty lidičky být,já bych řekla,že je to taková super tečka na talíři;-)A doufám a moc ti přeji,aby jsi zvěřinu někdy sehnala,ale vím,že v Praze se nekonají myslivecké plesy,tak třeba někdy se poštěstí,to jen kdyby náhodou,tak neváhej;-):yes:

MiskaM

23. 1. 2019 00:47

Simona Skolakova: no já nevím čemu se tedy diví kdo je normální dát na guláš sýrovou cibuli ať bílou či červenou to je na každým co si kdo co tam dá. Já moc toho štěstí nemám ale zkusím to někdy :yes:

Simona Skolakova

23. 1. 2019 00:41

MiskaM: MIško já jsem chtěla jen říci,že na guláš se vždy dávala syrová cibule,takže jsi udělala dobře,navíc,jsou tady recepty podobné a nikdo se nepodivil,ale je to už opravdu stará záležitost,akorát mne překvapilo,že Drobek ve svém věku ještě takový guláš nejedl,no co už asi nechodil nikdy na guláš do restaurace,tam to bylo běžné;-);-)
Miško vím ,že zvěřina je drahá,ale kdyby třeba jsi měla příležitost,třeba vyhrát na mysliveckém plese,teď je doba kdy se konají,tak neváhej a jdi do toho;-):yes::yes:Je to zase úplně něco jiného,nám se takto párkrát poštěstilo;-)

MiskaM

23. 1. 2019 00:30

Simona Skolakova: děkuji za zastání Simčo :-8 já se sama divím že se diví oni :-D :-D no upřímně jsem zvěřinu nejedla možná jednou ale to je dávno je fakt že to jiný úplně než klasický guláš to je pravda ale taková práva zvěřina je dost drahá :-( ale co není dnes drahého že ale zkusit to můžu děkuji za tip :yes:

Simona Skolakova

23. 1. 2019 00:20

Musím se trošku zastat Misky,kdykoliv jsem si dávala někde v restauraci guláš,pominu název vždy byla na něm na tenké kroužky přidána syrová cibule ať už červená a nebo bílá,mne to vždy moc chutnalo,jen se divím,že se divíte:-Da to mluvím o době před 40lety,takže né že by to byla nějaká novinka;-)a tady když projdete recepty tak je jich tu dost kdy na závěr na talíř se dává syrová cibule.
Jinak Misko,když budeš mít možnost masa kančí,dančí tj.zvěřiny tak neváhej,je to zase úplně něco jiného,ale taky super gulášek,doporučuji,je to mňamka ,ale s líčky to nemá nic společného,musí to být pravá zvěřina.;-):yes:

Veronika.Hrozna

22. 1. 2019 18:49

casino: Co furt máte,:-? divočáka a jelení maso imitovat líčky z krávy? Proč něco imitovat?:-? Nesnáším recepty "kuře a la bažant,:-D líčka z hovězího a la jelení guláš. :-D Když chci ořechový závin, tak do něj dám ořechy a ne osmaženou strouhanku. 8-(

casino

22. 1. 2019 15:48

"...osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli,"
Jsem dumal, čím se tento, tzv. český guláš liší od dobrého guláše ;-)
No, bude to nejspíš v tý cibuli:-!
Nééé že v té syrové navrch, ale v té nedostatečně usmažené, že :-8
***
Veronika.Hrozna:
Divina je divina:yes: ale konkrétně u podobných krmí ji lze úspěšně imitovat hovězími líčky :-)
A ani není třeba vymýšlet pohádky, že to byl jeleň jako kráva...:-D

MiskaM

22. 1. 2019 13:27

Veronika.Hrozna: hm já se přiznám že jsem ještě tyto guláše z divočiny nejedla ale může to být dobré :yes:

Veronika.Hrozna

22. 1. 2019 11:59

Drobek: Posypat cibulí, na tom není nic divné, manžel to dělá taky. Asi je to pro ty, co mají rádi hodně cibulové ! Já to sním hlavně na gulášku z jelena a divočáka.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cesky gulas může se dát do guláše syrová paprika recept z hovězího na guláš jako zverina jak a z čeho uvařit hovězí guláš guláš z hovězího ořechu jak uvarit gulas aby byl hodne tmavy z klizky gulas hovezi jako z divočáka hovězí guláš ala na zverinu hovězí guláš na zvěřinau česky guláš top recept jak uvařit guláš aby byl tmavý nedal jsem protlak do guláše hovězí guláš dá se dát olej do gulase dobry cesky guláš recept hovězí guláš ala zvěřina hovězí guláš s ořechy hovězí guláš na způsob z divočiny jaké koření se dává do hovězího gulasu hovězí a la bažant co dat do gulase aby byl tmavý

Suroviny: kližka hovězí, cibule, koření, protlak rajský, kečup sladký, pivo černé, paprika sušená sladká, česnek, kmín mletý, pepř mletý, brambory

TopRecepty.cz

Hovězí guláš na český způsob

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YP2A