Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš na český způsob

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 965 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny313,81 g
Tuky20,60 g
Vláknina32,70 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,05 g
Sacharidy90,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček polévkového koření a zalijeme maso horkou vodou tak, aby bylo ponořené. Dusíme je do poloměkka (asi 45 minut až 1 hodinu) a podle potřeby přiléváme vodu. Krok 2: Potom přilijeme pivo a dodusime doměkka.
Nakonec přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru, rajčatový protlak, kečup, prolisovaný česnek a zbylé koření. Krok 3: Necháme na mírném ohni ještě 5 minut provařit za občasného zamíchání.

Zveřejněno 21. 1. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Podáváme s houskovým knedlíkem a můžeme ještě posypat jednotlivé porce kroužky nakrájené cibule.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš na český způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YP2A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš na český způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YP2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

za mě nic nepřekoná guláš z hovězí kližky :-D, někdy dělám i z vepřového, jako zabíjačkový, ale hovězí kližka vede ;-):-K, zvěřinu bych využila jinak, než na guláš :-)

nechme ty lidičky být,já bych řekla,že je to taková super tečka na talíři;-)A doufám a moc ti přeji,aby jsi zvěřinu někdy sehnala,ale vím,že v Praze se nekonají myslivecké plesy,tak třeba někdy se poštěstí,to jen kdyby náhodou,tak neváhej;-):yes:

MiskaM: Misko, ne nemusí to být špatný, ale je to SKVĚLÝ!!! Tedy alespoň pro moje chuťové pohárky! :yes:

Zobrazit 4 starší odpovědi

Musím se trošku zastat Misky,kdykoliv jsem si dávala někde v restauraci guláš,pominu název vždy byla na něm na tenké kroužky přidána syrová cibule ať už červená a nebo bílá,mne to vždy moc chutnalo,jen se divím,že se divíte:-Da to mluvím o době před 40lety,takže né že by to byla nějaká novinka;-)a tady když projdete recepty tak je jich tu dost kdy na závěr na talíř se dává syrová cibule.
Jinak Misko,když budeš mít možnost masa kančí,dančí tj.zvěřiny tak neváhej,je to zase úplně něco jiného,ale taky super gulášek,doporučuji,je to mňamka ,ale s líčky to nemá nic společného,musí to být pravá zvěřina.;-):yes:

Simona Skolakova: no já nevím čemu se tedy diví kdo je normální dát na guláš sýrovou cibuli ať bílou či červenou to je na každým co si kdo co tam dá. Já moc toho štěstí nemám ale zkusím to někdy :yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Drobek, asi to tak dělá ?, sice nevím proč, ale na fotkách to vypadá "in", ale musím přiznat, že i já to tam někdy "vrznu" a manžel to dá bokem, ale nevidím v tom problém , každý si to musí přebrat po svém .

Taky dávám syrovou cibuli, raději červenou, je jemnější.

zizala: jsem ji taky chtěla dát ale zrovna jsem ji neměla :-( tak jsem dala bílou :-8

já musím říct že taky na porce guláše dávám tenké kroužky cibule :-)

Copak maggi, to mi tam vadí nejmíň, jen žasnu nad kuchařskou módou, jinak to nazvat neumím, posypat guláš syrovou - čerstvoou cibulí. Proboha proč?:-O

casino: Co furt máte,:-? divočáka a jelení maso imitovat líčky z krávy? Proč něco imitovat?:-? Nesnáším recepty "kuře a la bažant,:-D líčka z hovězího a la jelení guláš. :-D Když chci ořechový závin, tak do něj dám ořechy a ne osmaženou strouhanku. 8-(

Zobrazit 4 starší odpovědi

Mám velice intenzívní nutkání se ohradit vůči názvu guláše. Nechcete ho nazvat ..jak ho vařím já, nebo .. dle MiskyM?? Nemyslím, že by každá česká kuchařka lila do guláše maggi.

hospodyne: no tak gulášů máte tolik a každý má své jiné ingredience, já kolikrát dělám takových druhů gulášů že dám i třeba něco co by tam někdo nedal. Ale kdo nezkusí tak jako by nechutnal ;-) někdo by tam nedal třeba ani protlak či kečup ;-) zkusila jsem a je fakt dobrý ;-)

Tématické fráze:
cesky gulas, může se dát do guláše syrová paprika, recept z hovězího na guláš jako zverina, jak a z čeho uvařit hovězí guláš, guláš z hovězího ořechu, jak uvarit gulas aby byl hodne tmavy z klizky, gulas hovezi jako z divočáka, hovězí guláš ala na zverinu, hovězí guláš na zvěřinau, česky guláš top recept, jak uvařit guláš aby byl tmavý, nedal jsem protlak do guláše, hovězí guláš dá se dát olej do gulase, dobry cesky guláš recept, hovězí guláš ala zvěřina, hovězí guláš s ořechy, hovězí guláš na způsob z divočiny, jaké koření se dává do hovězího gulasu, hovězí a la bažant, co dat do gulase aby byl tmavý

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, koření, protlak rajčatový, kečup sladký, pivo černé, paprika sušená sladká, česnek, kmín mletý, pepř mletý, brambory

Přidat fotografie receptu