Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná buchta pečená v remosce

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 353 kJ /
3 909 kcal
Bílkoviny68,35 g
Tuky210,93 g
Vláknina26,19 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy421,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s kakaem, skořicí, práškem po pečiva a odložíme. Cukr s vejci ušleháme do hustější světlé pěny. Pak při nejnižších otáčkách šlehače přilijeme olej a pak větší část mouky. Následně, už nejlépe vařečkou, vmícháme jablka a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec ještě vmícháme zbytek mouky. Krok 2: Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy remosky, povrch urovnáme. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 40-45 minut. Pět minut před koncem pečení už můžeme remosku vypnout a na pečení využít zbytkové teplo. Krok 3: Po upečení odstraníme víko a po částečném zchladnutí můžeme moučník vyklopit. Dělám to tak, že na mísu položím mřížku, mísu otočím, moučník lehce vypadne na mřížku. Pak na něj dám druhou mřížku a znovu otočím. Může se použít i větší talíř. Po vychladnutí povrch lehce pocukrujeme.

Zveřejněno 26. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Použila jsem větší remosku o průměru 32 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpw6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná buchta pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, skořice mletá, ořechy vlašské, jablko, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu