Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,83 g |
Tuky | 327,03 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 120,65 g |
Sůl | 301,10 g |
Sacharidy | 1,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sůl, pepř, cukr a česnek. Bůček omyjeme a dobře osušíme. Připravíme vhodnou dózu nebo pekáček (přibližně velikosti masa).
Krok 2: Potravinářskou fólii roztáhneme do dózy a bůček pořádně zasolíme ze všech stran. Zabalíme pevně do folie a zatížíme. Uložíme do chladna kolem 4 st. na 5-6 dní.
Krok 3: Poté ho vytáhneme a necháme 1/2 hodiny v pokojové teplotě. Rozbalíme a opláchneme ve vodě. V hrnci přivedeme vodu s cibulí a kořením (bez soli) k varu.
Krok 4: Přidáme bůček a vaříme prvních pět minut naplno. Pak teplotu snížíme na minimum a necháme pomalu probublávat asi 1,5-2 hodinky. Maso musí být úplně měkké.
Krok 5: Po uvaření ho necháme ve vývaru lehce zchladnout, vytáhneme a necháme krátce oschnout. Obalíme v paprice, zabalíme do alobalu a necháme vychladit.
Krok 6: Ihned po ztuhnutí se maso může podávat. Můžeme ho před obalením nakrájet na dva menší kousky, ale může zůstat i vcelku. Podáváme jako studené pohoštění.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Moje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
cukr,
česnek sušený,
pepř mletý,
paprika,
koření nové koření,
cibule
Komentáře (5)