Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,83 g |
Tuky | 327,03 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 120,65 g |
Sůl | 301,10 g |
Sacharidy | 1,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sůl, pepř, cukr a česnek. Bůček omyjeme a dobře osušíme. Připravíme vhodnou dózu nebo pekáček (přibližně velikosti masa).
Krok 2: Potravinářskou fólii roztáhneme do dózy a bůček pořádně zasolíme ze všech stran. Zabalíme pevně do folie a zatížíme. Uložíme do chladna kolem 4 st. na 5-6 dní.
Krok 3: Poté ho vytáhneme a necháme 1/2 hodiny v pokojové teplotě. Rozbalíme a opláchneme ve vodě. V hrnci přivedeme vodu s cibulí a kořením (bez soli) k varu.
Krok 4: Přidáme bůček a vaříme prvních pět minut naplno. Pak teplotu snížíme na minimum a necháme pomalu probublávat asi 1,5-2 hodinky. Maso musí být úplně měkké.
Krok 5: Po uvaření ho necháme ve vývaru lehce zchladnout, vytáhneme a necháme krátce oschnout. Obalíme v paprice, zabalíme do alobalu a necháme vychladit.
Krok 6: Ihned po ztuhnutí se maso může podávat. Můžeme ho před obalením nakrájet na dva menší kousky, ale může zůstat i vcelku. Podáváme jako studené pohoštění.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Moje poznámka
Vařený bůček předem nasucho naložený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nvK5
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 7 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
cukr,
česnek sušený,
pepř mletý,
paprika,
koření nové koření,
cibule
Komentáře (6)