Zelné lokše
Lokše jsou skvělé jako příloha k masu nebo samostatně, doplněné například o kysanou smetanu či osmaženou cibulku. Tato rustikální pochoutka přináší do kuchyně kus tradice a vůni domácího vaření.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 256 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,05 g |
Tuky | 4,60 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 141,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávkovú kapustu očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, robotom a pod.
Krok 2: Kapustu osolíme a necháme odstáť, zmäkne a pustí šťavu.
Krok 3: Pridáme múku podľa potreby, aby sme mohli na pomúčenej ploche vaľkať placky. Stačí hrúbka 2-3 mm a veľkosť do 15 cm, aby sa netrhali, cesto neobsahuje vajce. Je lepkavé, ale s múkou to ide, vždy vyvaľkáme len pár kusov a postupne pečieme.
Krok 4: Opekáme pomalšie nasucho na panvici s nepriľnavým povrchom, na platni sporáka a pod.
Krok 5: Môžeme po upečení potrieť roztopeným maslom, alebo masťou.
Zveřejněno 9. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné lokše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ON7g
Moje poznámka
Zelné lokše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ON7g
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 18 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 10 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 11 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 11 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 14 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
sůl,
mouka hladká,
sádlo
Komentáře (1)