Zelné lokše
Lokše jsou skvělé jako příloha k masu nebo samostatně, doplněné například o kysanou smetanu či osmaženou cibulku. Tato rustikální pochoutka přináší do kuchyně kus tradice a vůni domácího vaření.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 256 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,05 g |
Tuky | 4,60 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 141,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávkovú kapustu očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, robotom a pod.
Krok 2: Kapustu osolíme a necháme odstáť, zmäkne a pustí šťavu.
Krok 3: Pridáme múku podľa potreby, aby sme mohli na pomúčenej ploche vaľkať placky. Stačí hrúbka 2-3 mm a veľkosť do 15 cm, aby sa netrhali, cesto neobsahuje vajce. Je lepkavé, ale s múkou to ide, vždy vyvaľkáme len pár kusov a postupne pečieme.
Krok 4: Opekáme pomalšie nasucho na panvici s nepriľnavým povrchom, na platni sporáka a pod.
Krok 5: Môžeme po upečení potrieť roztopeným maslom, alebo masťou.
Zveřejněno 9. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné lokše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ON7g
Moje poznámka
Zelné lokše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ON7g
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
sůl,
mouka hladká,
sádlo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.