Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa se smetanovou omáčkou s medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Šťavnatým kachním prsům nejvíce sluší snadná minutková úprava. S kořením to nijak nepřeháníme, stačí pouze osolit a opepřit, jejich chuť tak krásně vynikne. Vše perfektně doplní smetanová omáčka s medvědím česnekem.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 848 kJ /
681 kcal
Bílkoviny7,15 g
Tuky68,00 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy8,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný. Krok 2: Pánev rozehřejeme a vložíme do ní kachní prsa kůží dolů. Plamen stáhneme na střední teplotu a opečeme dozlatova a křupava. Pak prsa otočíme (nepícháme do nich vidličkou!) a opečeme je dozlatova i z druhé strany. Krok 3: Po opečení prsa ihned zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Krok 4: Z pánve slijeme tuk (ten můžeme ponechat pro další vaření) a do pánve nalijeme smetanu, která pomalým provařením pánev "očistí" a přismažený zlatavý kachní výpek ze dna pánve skvěle smetanu dochutí. Krok 5: Do smetany přisypeme jemně pokrájený medvědí česnek, dle chuti dosolíme a pomalým varem zredukujeme smetanu do požadované krémové hustoty. Krok 6: Kachní prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na smetanový medvědí česnek. Krok 7: Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti (vařené, šťouchané...).

TIP: Oblíbené recepty s kachním masem

Zveřejněno 13. 5. 2021

Poznámka autora recepty73

Žádná velká práce s výborným výsledkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se smetanovou omáčkou s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ZVA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa se smetanovou omáčkou s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ZVA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Skvělé<3:yes::yes:

Nádherné jídlo.

Marie Svarcova: Eja57: ...díky :-K:-K:-K
...jj, záleží na hmotnosti;-), a proto se nesmaží, zprudka a nechává odpočinout ve vlastním teple...

Jiří, :yes:
Aaale preci jen bych do postupu doplnila aspon orientacni dobu přípravy prsa. Podle foto bych tipla 6 minut kuzickou dolů a podle barvy a hmatu 5 minut po otočení. A šup do peřiny z alobalu.
Aale každé ňadro je jnak objemne:-K

:yes::yes::yes: určitě bych si dala, Jednoduše skvělé <3:-K

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, česnek mědvědí, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu