Maršálkovy dvojctihodné koláčky
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen chutnají, ale přímo se na jazyku rozplývají. Stejně vynikající jsou i druhý den.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 777 kJ / 3 532 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 84,90 g | 
| Tuky | 125,09 g | 
| Vláknina | 26,60 g | 
| Cholesterol | 800 mg | 
| Sodík | 1,48 g | 
| Sůl | 3,57 g | 
| Sacharidy | 481,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na těsto navážíme všechny suroviny do mísy. Máslo musí být měkké a mléko vlažné.
	Krok 2: V robotu hněteme tak dlouho, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí.
	Krok 3: Těsto necháme na teplém místě vykynout, musí zdvojnásobit svůj objem, což trvá přibližně 45 minut.
	Krok 4: Na tvarohovou náplň vše smícháme do hladké hmoty.
	Krok 5: Na drobenku prsty promneme mouku, sůl, cukr a máslo. Rum přidáme až na závěr.
	Krok 6: Povidla smícháme s kořením.
	Krok 7: Vykynuté těsto opatrně přesuneme na vál s trochou mouky a rozdělíme na 20 stejně velkých kousků.
	Krok 8: Kousky těsta naplníme lžičkou tvarohu a zabalíme jako kouli. Spojem dáme dolů na plech s pečícím papírem. Necháme ještě chvíli nakynout.
	Krok 9: Do každého koláče uděláme důlek a do něj dáme povidla smíchaná s kořením.
	Krok 10: Okraje potřeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.
	Krok 11: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na horkovzduch  na 200 °C asi  12-15 minut.
	Krok 12: Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.
Zveřejněno 26. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Maršálkovy dvojctihodné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljr5
Moje poznámka
					
				
Maršálkovy dvojctihodné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljr5
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 46 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							citron bio, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							citron bio, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							rum, 
						
						
							máslo, 
						
						
							rum, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							koření hřebíček
						
					
	
			
	
Komentáře (10)
Těsto krásně nakynulo a dobře se s ním pracovalo, krásně obalilo tvaroh a když jsem do něj dělala na plechu důlek, abych dala mák, vůbec se netrhalo.
Koláče po upečení vůbec nepopraskaly, což se mi občas u jiných těst stane. Tvarohovou náplň jsem dělala také podle tohoto receptu, makovou a drobenku mám svůj recept.
Dělala jsem půlku mák s tvarohem a druhou švestka - tvaroh. Koláče jsou výborné, s dovolením přidávám foto. Díky za recept