Suroviny pro 48 kusů
48kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 578 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,82 g |
Tuky | 234,01 g |
Vláknina | 39,96 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 969 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 553,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Zveřejněno 24. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Moje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 17 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 7 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 8 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 9 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 10 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 10 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 11 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 13 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 13 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
jogurt bílý,
smetana,
sůl,
povidla švestková,
skořice,
rum,
kůra citronová,
tvaroh,
smetana zakysaná,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mák mletý,
mléko,
povidla švestková,
rum,
cukr krystal,
kůra citronová,
cukr moučkový
Komentáře (5)