Suroviny pro 48 kusů
48kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 578 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,82 g |
Tuky | 234,01 g |
Vláknina | 39,96 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 969 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 553,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Zveřejněno 24. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Moje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 5 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 7 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 9 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
jogurt bílý,
smetana,
sůl,
povidla švestková,
skořice,
rum,
kůra citronová,
tvaroh,
smetana zakysaná,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mák mletý,
mléko,
povidla švestková,
rum,
cukr krystal,
kůra citronová,
cukr moučkový
Komentáře (4)