Mražená mrkev
Jednoduché zpracování mrkve. V mrazáku ji máme celý rok po ruce, a kdo hodně vaří, jistě se mu vyplatí si takto zeleninu uchovat. Naprostá většina kořenové zeleniny je pro mražení vhodná, můžeme si připravit i balíčky ze základní zeleniny jako je celer a petržel.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 490 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 805 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Můžeme použít robot.
Krok 2: Mezitím dáme vařit vodu. Nakrájenou mrkev 2-3 minuty povaříme a hned ji vložíme do studené vody. Do vody můžeme přidat led.
Krok 3: Následně ji scedíme a necháme okapat.
Krok 4: Mrkev dáme na plech s pečicím papírem. Vložíme na chvíli do mrazničky. Poté vyndáme a mrkvičku přendáme do sáčků. Je zmrzlá, ale jde krásně oddělit.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Moje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 17 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 4 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 4 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 4 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 6 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 6 hodinami
Komentáře (3)
Jak mrazit zeleninu. Při správném postupu ji zachováme v té nejlepší kvalitě