Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 345 kJ / 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,19 g |
| Tuky | 8,45 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 305 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 46,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky.
Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Kurkumu najemno nastrouháme (pozor, hodně barví).
Všechno smícháme dohromady a posypeme přibližně dvěma špetkami soli. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky. Zatím co krájíme, necháme v konvici vařit přibližně 0,75 l vody.
V hrnci dáme na vyšším plameni rozehřát vrstvu olivového oleje a zprudka na něm necháme cibuli zesklovatět. Krok 3: K cibuli do hrnce nasypeme směs zeleniny a ihned vše zalijeme vodou z konvice, tak akorát, aby byla zelenina ponořená.
Zamícháme a počkáme, než voda začne bublat. V tu chvíli snížíme na středně slabý plamen a necháme asi tak 10 minut vařit za občasného míchání. Krok 4: Než sejmeme hrnec z plotny, přidáme koření v množství podle chuti. Avšak pozor na koriandr, aby ostatní koření nepřebil.
Znova promícháme. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixujeme co nejvíce najemno. Vzhledem k tomuto kroku nedoporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem. Krok 6: Polévka se už dá jíst tak, jak je, ale můžeme dále přidat 1–2 lžíce kokosového mléka na porci.
Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Kurkumu najemno nastrouháme (pozor, hodně barví).
Všechno smícháme dohromady a posypeme přibližně dvěma špetkami soli. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky. Zatím co krájíme, necháme v konvici vařit přibližně 0,75 l vody.
V hrnci dáme na vyšším plameni rozehřát vrstvu olivového oleje a zprudka na něm necháme cibuli zesklovatět. Krok 3: K cibuli do hrnce nasypeme směs zeleniny a ihned vše zalijeme vodou z konvice, tak akorát, aby byla zelenina ponořená.
Zamícháme a počkáme, než voda začne bublat. V tu chvíli snížíme na středně slabý plamen a necháme asi tak 10 minut vařit za občasného míchání. Krok 4: Než sejmeme hrnec z plotny, přidáme koření v množství podle chuti. Avšak pozor na koriandr, aby ostatní koření nepřebil.
Znova promícháme. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixujeme co nejvíce najemno. Vzhledem k tomuto kroku nedoporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem. Krok 6: Polévka se už dá jíst tak, jak je, ale můžeme dále přidat 1–2 lžíce kokosového mléka na porci.
Zveřejněno 15. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlBR
Moje poznámka
Mrkvová polévka s „polovičním kari“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlBR
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 9 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Suroviny:
mrkev,
zázvor čerstvý,
cibule,
petržel,
kurkuma,
sůl,
olej olivový,
mléko kokosové,
kardamom mletý,
fenykl,
pískavice,
koriandr sušený,
pepř
Komentáře (1)