Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,48 g |
| Tuky | 64,95 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 441 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet.
Krok 2: Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne.
Krok 3: Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme.
Krok 4: Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.
Zveřejněno 20. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqN5
Moje poznámka
Rostbíf s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqN5
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
veveruska73 před 1 hodinou
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 13 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 14 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 16 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 16 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 17 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 17 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty s chřestem,
hovězí rostbíf,
hovězí s chřestem,
recept s chřestem,
rostbeef pohlreich,
hověží maso s chřestem,
roztbíf,
jak se dělá rostbíf,
roastbeef recept,
vepřový rostbíf,
maso s chřestem,
roustbif,
hovezi rostbif recept,
rostbíf podle pohlreicha,
pohlreich rostbeef,
hovězí chřest,
roastbeef s chrestem,
připrava rostbífu,
s chřestem,
veprovy rostbif recept
Suroviny:
roštěnec nízký,
sůl,
pepř,
olej,
mouka hladká,
chřest,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový,
ocet vinný,
česnek,
koření provensálské,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
...: