Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně. Zeleninová omáčka a knedlík se k pečeni do party skvěle hodí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,10 g |
Tuky | 37,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné misky připravíme z uvedených surovin marinádu.
Krok 2: Do misky s marinádou pak vložíme očištěné, osušené maso a ze všech stran osolené, opepřené maso. Necháme marinovat do druhého dne v chladu. Maso pak vytáhneme asi 30 minut před jeho přípravou a lehce jej osušíme papírovou utěrkou.
Krok 3: Do rozpálené pánve dáme sádlo, necháme rozpustit, vložíme maso a opečeme jej ze všech stran. Vyndáme z pánve do pekáčku. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 4: Do výpeku na pánvi vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji restovat do zlaté barvy. Poté přidáme směs kořenové zeleniny a ještě asi minutu restujeme. Poté vše přelijeme do pekáčku k masu.
Krok 5: Vše v pekáčku zalijeme zbylou marinádou, mírně osolíme a zakryté dusíme do změknutí masa, cca 90 minut, i déle. Dle potřeby podléváme horkým vývarem.
Krok 6: Měkké maso a koření vyndáme po dušení stranou a omáčku propasírujeme. Pokud chceme mít omáčku hustší, zahustíme ji nastrouhaným perníkem.
Krok 7: Dosolíme nebo dochutíme dle vlastní chuti cukrem. Maso nakrájíme na plátky, necháme prohřát a podáváme s kulatými bramborovými knedlíky, posypanými cibulkou a dušeným červeným zelím. Byť se zdá kombinace omáčky a zelí neobvyklá, výsledek je velmi chutný.
Zveřejněno 9. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6LYv
Moje poznámka
Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6LYv
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 15 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 6 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 9 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 10 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 10 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 13 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 14 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
pepř černý,
jalovec,
koření hřebíček,
bobkový list mletý,
sádlo,
zelenina kořenová,
vývar masový,
perník,
cukr
Komentáře (3)