Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně. Zeleninová omáčka a knedlík se k pečeni do party skvěle hodí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,10 g |
Tuky | 37,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné misky připravíme z uvedených surovin marinádu.
Krok 2: Do misky s marinádou pak vložíme očištěné, osušené maso a ze všech stran osolené, opepřené maso. Necháme marinovat do druhého dne v chladu. Maso pak vytáhneme asi 30 minut před jeho přípravou a lehce jej osušíme papírovou utěrkou.
Krok 3: Do rozpálené pánve dáme sádlo, necháme rozpustit, vložíme maso a opečeme jej ze všech stran. Vyndáme z pánve do pekáčku. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 4: Do výpeku na pánvi vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji restovat do zlaté barvy. Poté přidáme směs kořenové zeleniny a ještě asi minutu restujeme. Poté vše přelijeme do pekáčku k masu.
Krok 5: Vše v pekáčku zalijeme zbylou marinádou, mírně osolíme a zakryté dusíme do změknutí masa, cca 90 minut, i déle. Dle potřeby podléváme horkým vývarem.
Krok 6: Měkké maso a koření vyndáme po dušení stranou a omáčku propasírujeme. Pokud chceme mít omáčku hustší, zahustíme ji nastrouhaným perníkem.
Krok 7: Dosolíme nebo dochutíme dle vlastní chuti cukrem. Maso nakrájíme na plátky, necháme prohřát a podáváme s kulatými bramborovými knedlíky, posypanými cibulkou a dušeným červeným zelím. Byť se zdá kombinace omáčky a zelí neobvyklá, výsledek je velmi chutný.
Zveřejněno 9. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6LYv
Moje poznámka
Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6LYv
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 16 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 21 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 30 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
pepř černý,
jalovec,
koření hřebíček,
bobkový list mletý,
sádlo,
zelenina kořenová,
vývar masový,
perník,
cukr
Komentáře (3)