Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plecková hovězí polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 247 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 240 min

247 min (7 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 177 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny222,10 g
Tuky23,82 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,28 g
Sacharidy20,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka. Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná. Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.

TIP: Jak uvařit hovězí vývar

Zveřejněno 18. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecková hovězí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RLW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecková hovězí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RLW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

cathleen (moderátorka): cathleen (moderátorka): ano, je to asi netradiční:-K

Chlebajez: kopr je velice aromatický a na hovězí polévku - vývar určitě nepatří.

mika59: s rajčetem to vyzkouším, mám ješte kilo jak píší na obalu "kráva" plecka

mika59: je čiroučká, je to světlelnými podmínkami a miskou při focení:-8:-K<3

cathleen (moderátorka): ano kopr, může být i jarní cibulka, ale s koprem je zajímavější chuť

Zeptám se - ta zelená "závěj" na talíři polévky, to je kopr? :-O

V jednoduchosti je krása...ale z čeho je tak tmavá? Ani cibule ve slupce tam není..a já mám vývar vždy světlejší. A z vývaru už dávno nesbírám pěnu..dám jedno rajče a polévka je vždy čirá...:-K:-K:-K

Bayta (moderátorka): sem ho chtěl dát pro začátečníky, jinak děkuji. To kilo masa udělá své:-D<3

Hezký a jednoduchý recept :yes:

Suroviny:
plec hovězí, celer, mrkev, petržel, voda, koření nové koření, pepř, kopr

Přidat fotografie receptu