Kližková polévka
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se postupně uvolnily chutě všech surovin.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 838 kJ / 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,66 g |
Tuky | 55,24 g |
Vláknina | 11,55 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kližku dáme s očištěnou zeleninou a kořením vařit. Asi 20 minut před koncem vaření přidáme mražené houby a škvarečky.
Krok 2: Sůl k dochucení přidáme do polévky až na úplný závěr, asi 5 minut před vypnutím varu, aby podpořila její chuť.
Krok 3: Podáváme s rohlíkem, nebo jiným pečivem.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kližková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wG1R
Moje poznámka
Kližková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wG1R
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
kližka hovězí,
zelenina kořenová,
houby mražené,
sádlo,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
voda
Komentáře (1)