Vepřová játra po asijsku
Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár surovin a lehký oběd je za chvíli na stole.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 812 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,06 g |
| Tuky | 67,72 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,55 g |
| Sacharidy | 43,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a necháme ztuhnout v mrazničce (ne úplně zmrznout).
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Zveřejněno 1. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Moje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
solamyl,
voda,
zázvor mletý,
kmín mletý,
omáčka sojová,
olej,
česnek,
pórek
Komentáře (6)