Vepřová játra po asijsku
Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár surovin a lehký oběd je za chvíli na stole.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 812 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,06 g |
| Tuky | 67,72 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,55 g |
| Sacharidy | 43,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a necháme ztuhnout v mrazničce (ne úplně zmrznout).
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Zveřejněno 1. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Moje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 12 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 17 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 9 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 11 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 12 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 12 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 12 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 12 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 12 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 14 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
solamyl,
voda,
zázvor mletý,
kmín mletý,
omáčka sojová,
olej,
česnek,
pórek
Komentáře (6)