Játrový sýr podle ČSN
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu objevit jeho dávnou vynikající chuť?
Suroviny pro 1 dávka
Z tohoto množstva vyjde asi 1,5 kg.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 361 kJ / 2 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,57 g |
| Tuky | 204,06 g |
| Vláknina | 2,54 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 7,89 g |
| Sůl | 19,74 g |
| Sacharidy | 40,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda.
Krok 2: Mäso s pečeňou a smaženou cibuľou pomelieme na čo najjemnejšie na mäsovom mlynku. Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame.
Krok 3: Zmes potom ešte rozmixujeme v mixéri do hladka.
Krok 4: Vhodnú formu vyložíme tenkými plátkami surovej slaniny, kto chce môže použiť aj údenú alebo anglickú.
Krok 5: Mäsovú zmes vylejeme do vyloženej formy a rovnomerne uhladíme, dbáme aby nám nevznikli vzduchové medzery.
Krok 6: Navrch položíme zvyšné plátky slaniny, uzatvoríme alobalom, zaťažíme a dáme variť do vodného kúpeľa pri teplote 75 °C na 2,5 hodiny. Ja som použil elektrický zavárací hrniec, dá sa tam nastaviť požadovaná teplota aj čas. Po uvarení necháme zaťažené vychladnúť, najlepšie do budúceho dňa.
Krok 7: Po vychladnutí vyklopíme z formy.
Krok 8: Zabalíme do alobalu a máme hotovo, už len ochutnávať.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2Er
Moje poznámka
Játrový sýr podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2Er
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 30 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
sádlo,
sůl,
mouka hrubá,
praganda,
pepř mletý,
zázvor mletý,
cukr moučkový,
skořice,
ořech muškátový
Komentáře (16)