Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek dáváme na topinky. Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2010 20:36
29. 7. 2010 20:28
29. 7. 2010 20:16
11. 6. 2010 08:24
Ja konzumujem tatarák od strednej školy, a mám ho veľmi rada a žiadnu pásomnicu som nikdy nemala.
Mimochodom, nakaziť pásomnicou sa dá aj inak, ako zjedením surového mäsa.
Pásomníc je niekoľko druhov a medzihostiteľom nemusí byť len hovädzí dobytok. Môže to byť aj ošípaná, a koľko z nás ochutnáva surové mäso pri príprave fašírok ? Môže to byť aj ryba, môže to byť dokonca aj pes alebo mačka a pri nedostatočnej hygiene spapáme vajíčka jedna radosť.
Tak nechajme parazity a venujme sa vareniu
11. 6. 2010 07:58
10. 6. 2010 09:58
Základním preventivním opatřením tasemnicové infekce je dostatečná tepelná úprava masa mezihostitelů,tj.prasat, krav, ryb a krabů.
Jinak nemám nic proti tataráku, komu chutná,ať si dá. Mne nijak neoslovil,ale syn se snachou ho milují.
http://www.lekari-online.cz/infekcni-lekarstvi/zak...
http://nemoci.vitalion.cz/tasemnice/
6. 3. 2010 10:56
6. 3. 2010 10:30
28. 2. 2010 21:17
28. 2. 2010 20:30
18. 2. 2010 16:10
25. 12. 2009 22:43
25. 12. 2009 22:32
Ale myslím, že je to každého věc jak co komu chutná a to samé bych mohla napsat o plno jídel u vás v prestižní restauraci odkud pochází jejeich původ a co se tam dává. Pokud někdo má rád maso - sůl - ať si ho takto dává, já sem dávám recept co máme rádi my.
25. 12. 2009 18:34
19. 11. 2009 12:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 32 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 38 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 54 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept
Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
90 názorů