Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Humpolácké ledvinky

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 11. 2009 12:22

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 925 kJ / 938 kcal
Bílkoviny11,97 g
Tuky86,89 g
Vláknina5,03 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,15 g
Sacharidy25,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 5. 2010 13:44

Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!:-D:-))

Reny2

13. 5. 2010 13:29

Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit... ;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 11. 2009 10:10

Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.;-)

samouk

5. 11. 2009 00:24

paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.

Jikotka Jikotka

4. 11. 2009 15:06

Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si :-p:-p:-p.Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...

janatka janatka

4. 11. 2009 15:01

U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach:-((,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.

Paprika Paprika

3. 11. 2009 13:36

Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.:yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 11. 2009 08:30

Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.

vybusna vybusna

3. 11. 2009 08:26

no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2009 20:10

nenam, já taky ručím za kopr ;-) Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.;-)

nenan

2. 11. 2009 19:33

já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...:yes::-p:-)

Jenda1 Jenda1

2. 11. 2009 18:53

Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád:-p. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším;-):-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

drahulin drahulin

2. 11. 2009 16:48

Jani diky za radu.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2009 16:43

Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád;-) Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit.;-) Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí:-) Děkuji za bodíky všem;-)

drahulin drahulin

2. 11. 2009 16:26

Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?:-(Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.:-p:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v ledvinky recept jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek jak zpracovat ledvinky vaříme ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině

Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, sůl, kmín celý, pepř

TopRecepty.cz

Humpolácké ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOqp