Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 267,77 g |
| Tuky | 41,17 g |
| Vláknina | 14,44 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 901 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev si oloupeme a očistíme.
Krok 2: Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve.
Krok 3: Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí).
Krok 4: V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství).
Krok 6: Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk).
Krok 7: Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Moje poznámka
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 27 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 58 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 4 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kýta na mrkvi,
vepřová pečeně protýkaná,
kýta s mrkví,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
protýkání masa,
vepřová kýta recepty,
protýkaná vepřová pečeně,
vepřové s dušenou mrkví,
vepřové maso s dušenou mrkví,
vepřová kýta pečená v celku,
vepřová kýta použití,
vepřová kýta na paprice,
vepřové maso protýkané,
protýkaná hovězí pečeně,
vepřová pečeně z kýty,
pecena kyta s mrkvi,
protýkaná pečeně,
vepřová kýta mrkev,
kýta v mrkvi,
veprova kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (31)
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.