Houbová omáčka z praváků
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této smetanové omáčce, ke které přidáme jen několik plátků knedlíků a kousek vařeného hovězího masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,71 g |
Tuky | 32,72 g |
Vláknina | 5,32 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 55,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z praváků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnR0
Moje poznámka
Houbová omáčka z praváků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnR0
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 12 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 7 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 9 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 10 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 11 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 11 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 12 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 14 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 14 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z pravých hřibů,
omáčka z hřibů,
houbová omáčka z mražených hub,
houbová omáčka z pravých hřibů,
houbová omáčka z hřibů,
houbová omáčka z pravých hříbků,
houbová omáčka,
houbová omáčka z hříbků,
houbová omáčka z hříbků,
hřib pravák,
omacka z pravych hribku,
houbová omáčka recept,
mražení hub,
omáčka ze sušených hřibů,
pravák,
pravá houbovka,
omáčka z hříbků,
recepty z pravých hřibů,
hřibová máčka,
omáčka z mražených hub
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
sádlo,
smetana sladká,
mléko,
mouka hladká,
vývar houbový,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (15)
Já jen dělám půl na půl, z hlívy podušené na másle a kmíně a doma sušených houbách na močených ve vodě ze kterých použiji nálev.
Dávám bodík
Máme raději kyselejší, tak jsem dala zakysanku, k majdě nokové knedlíky podle receptu mojí babičky a pečené vepřové. Nemělo to chybu, ještě že zrovna rostou dubáci