Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ošatkový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2010 00:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 606 kJ / 2 057 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky32,30 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,03 g
Sůl20,00 g
Sacharidy370,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...

Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

11. 1. 2010 09:04

Vynikající:-pPekla jsem ve formě na vánočku a povedlo se to.:-D

Gabina

11. 1. 2010 08:41

Mirčo, díky :-K. Jsem ráda, že chlebíky chutnají

mirca75 mirca75

9. 1. 2010 14:12

Gábino:-)tak jsem včera tvůj chlebík pekla znovu;-).Tentokrát jsem dělala 2 menší kulaté-přesně podle tvého receptu a už je to skoro ono:-8.Určitě jsem je nepekla naposledy-přidávám fotky;-).

scarlet

9. 1. 2010 02:09

Díky moc za rady. Jak se polepším, vyfotím a písnu. Písnu ale asi dřív, než se polepším.Scarlet:-K

shineon

8. 1. 2010 15:00

Jikotka :yes::yes:

vybusna vybusna

8. 1. 2010 13:40

skuska

Jikotka Jikotka

8. 1. 2010 12:56

Tak jsem si teď objednala ošatku,použila jsem rady Shineon,moc se mi líbí ten chlebík Gabiny,jsem zvědavá jaký bude...:-K

shineon

8. 1. 2010 10:20

Scarlet: Dovolím si "zaskočit" za Cathleen a poradit. Pokud máte robota, co umíchá pěkné tuhé těsto, asi u něj zůstaňte. I když v pekárně se dá dělat spousta různých jídel a je to i úspornější na pečení.
S hustotou těsta se to má tak, že by mělo být jako tužší koule, nelepivá, pružná. Pekárničky právě takovou konzistenci krásně udělají, samosebou je potřeba to ohlídat a případně upravit suroviny, dosypat mouku a tak podobně.
Pak by se nemělo stát, když kyne chleba v ošatce, že se rozjede po překlopení a plech. Ošatky je potřeba lehce vysypat, nebo těsto ve válečku lehce obalit moukou.
Ošatky se dají koupit v mnoha velikostech, např. zde:
http://www.pekarskyraj.cz/inshop/scripts/shop_NF.a...

No a nebo, pokud máte římský hrnec, je bezvadné upéct chlebík v něm. Já to zkusila poprvé v neděli a jsem tím nadšená. Chlebík v nádobě dokyne a upeče se také v ní a nemusí se nic překlápět, rosit vodou během pečení a výsledek je famózní.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=717154 a to se přichytil:-!
http://foto.dama.cz/foto.php?f=717202 po rozkrájení je to vidět, že je nadýchaný.
Jinak, pokud bych mohla doporučit pekárnu, tak já mám 4, nejradši asi Etu Delicca, ale ta je poměrně malá. No ale která mi přijde fakt dobrá, tak Bielmeier 395, ačkoliv je nová, no a nebo Eta Duplica, což je její věrná kopie (nebo naopak:-?)
Obě by měly zvládnout chleba kolem 1500 g.

Gabina

8. 1. 2010 09:14

Scarlet, já myslím, že je to hustotou těsta - když je těsto hustší, tak jde chleba lépe vytvarovat a tolik se nerozleje. Nebo zkus chlebík péct v nějaké formě. Tím budeš mít tvar určený a bude kynout jen do výšky. Případně ti doporučím tento vynikající chléb, který se taky peče ve formě http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup...
Nebo zkus napsat Cathleen, ta je opravdu zdejší expert na pečení, má i svoje stránky :yes: http://www.primapekarna.estranky.cz/

scarlet

8. 1. 2010 03:10

Chlebík nádherný. Jen vás moc prosím o radu.Jednu už jste mi v komentářích zodpověděli, a to, kde koupit ošatku na chleba. Já totiž mám dost dobrý robot a těsto v něm bez problémů umíchám. Jenže když ho nechám vykynout, tak pak i když udělám váleček , v troubě se mi rozjede a je nižší a není tak pěkný.O krásu mi ani tak nejde, ale když je nižší, tak ho hodně vykrájím, jelikož denně chystám do školy dvěma dětem svačinu. A tak jsem začala uvažovat o pekárně. Kdysi dávno jsem ji měla, jen tu malou, obyčejnou, když začly, ale ta velikost nestačila. Teď uvažuji o pekárně Unold 68511, ta je na 1800g. Ale vy tu některé píšete, že se naopak vracíte ke klasickému pečení. Tak nevím. Nebylo by lepší koupit jen velkou ošatku, nechat v ní těsto vykynout a pak překlopit na plech a upéct klasicky? Protože mám fakt dobrý robot, zdá se mi investice do pekárny přece jen zbytečná.Já v něm umíchala i všechno těsto na vánoční cukroví a vánočku z kila těsta mi také v pohodě utáhne. Poradíte mi některá. Prosím? Díky moc. Scarlet.:-K:-S:-S

thomassinno thomassinno

7. 1. 2010 22:54

No Miruš, krááásný chlebík :-O

Gabina

7. 1. 2010 22:44

Mirčo, díky za fotku:-K Je úplně k sežrání :yes:

mirca75 mirca75

7. 1. 2010 22:24

Gabino:-)abych nezapoměla;-)-včera jsem pekla tenhle tvůj chlebík a je moc mňam.Jen jsem místo hladké mouky dala mouku chlebovou,(žitnou jsem zachovala)-tudíž není tak porézní jako tvůj.Sice ho nemám tak tmavý jako vy ostatní,ale moc nám chutná:-p.Místo do ošatky jsem ho dala kynout do chlebíčkové formy a taky to šlo;-).Bod jsem dala minule,tak teď užjen fotečky-snad tě potěší;-).

Gabina

7. 1. 2010 22:00

Mirčo, radí, že velikost je podle toho, z jakého množství pečeš. Tedy ošatka má být dvojnásobně velká než množství mouky.

mirca75 mirca75

7. 1. 2010 21:51

Gabino:-)taky je mám na liště-už 3dny:-D a přemýšlím,která by byla ta nej:-8.http://www.pekarskyraj.cz/inshop/osatky_na_kynuti_....

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý

TopRecepty.cz

Ošatkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlpm