Nejúžasnější buchty od babičky
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa. Vy kvůli nim do světa nemusíte, ale zamiřte do kuchyně a žhavte troubu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 694 kJ / 3 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,51 g |
Tuky | 86,61 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 478,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejúžasnější buchty od babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7op
Moje poznámka
Nejúžasnější buchty od babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7op
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 24 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 43 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 49 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Tématické fráze:
české buchty od babičky,
pravé české kynuté buchty s marmeládou,
kynuté buchty jako od babičky,
kynuté buchty se sádlem,
nejlepši české buchty od babičky,
kynuté buchty od babičky,
buchty od babičky,
nadychane buchty od babičky,
česke buchty jednoduché,
buchty ze sadla,
české buchty ze sádla,
české buchty z hladké mouky,
buchty se sádlem,
kynuté buchty ze sádla,
jednoduché těsto na buchty od babičky,
rivercote,
buchty jako od babičky,
buchta ze sádla,
nej buchty,
kynuté buchty sádlo
Suroviny:
mléko,
sůl,
žloutek,
tuk hera,
mouka hladká,
cukr moučkový,
droždí,
rum,
povidla švestková,
náplň maková,
náplň tvarohová,
marmeláda,
sádlo,
tuk,
mouka
Komentáře (155)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
👍🏽
Byly famózní.
Jak jsem nepekla buchty asi dvacet let,tak teď si to vynahradím :-
finetta : děkuji za rychlou odpověď a báječný recept
Těsto už kyne,přečetla jsem všechny komentáře. . . nebo stačí to sádlo v těstě ?
Lepší jsem snad nikdy neudělala,tyto buchty nemají konkurenci.Díííííííky mooooooooc.Bodík dávám.
No, píší: "Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád."
...dávám trochu víc tuku a dělám Kynuté těsto na buchty, vdolky, táče a koláče
jana kleer : holky. jsem hrozně ráda, že se povedly. já si teda trochu hlídám váhu, ale pečivu a buchtám (jakýmkoli) neodolám. a tyhle fakt miluji.(pak si nadávám, proč je jím)
ze čtyřnásobné dávky 70 buchet 3,5plechu
Jen ještě připomínka k receptu: 250 ml mléka na 500 gr mouky je málo, takže buď přidat mléka nebo ubrat mouky a použila jsem sádlo
a rum
Zítra jdu na ně...
Akorát už teď se děsím toho, aby mi vše nevyteklo ven
Diky za super receptik ! S takovymi ze me brzo bude vyhlasena pekarka
dik za dobry napad
Bodík je jasný a fotečku přidávám,když dovolíš
P.S. Tak jsem nevydržela, jsou vynikající, jako od babičky
jak jsem již psala, jsou sice kaloričtější, ale jednou za čas taková dobrota snad za to stojí, ne?
ale i maková, oříšková , nejaké ovoce, jablečná
jaké můžou ještě být ?
btw.:tak se povedli moc a jsou výborný!
a to sadlo na potirani se neosvedcilo,doslova mi na buchtach tuhlo....ptala jsem se znamych a kamaradky a oni promastuji olejem nebo maslem....
Jo teď čtu, že si i ty myslíš, že to je normální - asi máš pravdu, pro začínající kuchařinky by tam ta sůl měla být - ale bacha - ne do kvásku!!!!!
Dáván bodík, jsou krásné.
Ale slnečnicový Rivercote z Lidlu alebo celozrnnný presne podľa návodu na sáčku je úžasný.
Na týchto stránkach maximálne odborník na DP je Cathleen, ak sa držíš receptu od nej, neverím, že sa ti nebude dariť!
Podotýkam, že je potrebné nastaviť správny program, raz som to chcela "urýchliť" a napriek doporučeniu dlhšieho som použila rýchly program a výsledkom bola hustá tehla - cihla...
Myslím, že metódou pokusov a omylov sa dá na všetko prísť, iba to netreba vzdať...
nešlo. Asi to chce vyzkoušet, každý výrobce to má jinak.
K receptu nejsou žádné komentáře.