Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,39 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 273,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlievania bielym vinom dusime kym maso nebude makke.
Krok 2: Pripravime si besamel: v hlbsom kastroliku si rozpustime dobre dve lyzice masla, pridame k nemu cca 5 pl hladkej muky, tak aby pobrala uplne vsetko maslo , prilejeme mlieko a na plameni slahame metlickou, aby sa nam muka s maslom pekne rozisla v mlieku, miesame do zhustnutia...zmes by mala mat konzistenciu priblizne ako uvareny puding. Do besamelu zamiesame muskatovy oriesok a podla chuti osolime. Nechame ho na chladnejsom mieste chladnut aspon 10 min.
Krok 3: Podla navodu na obale uvarime makarony, scedime a do horucich dame orech masla. nechame pod pokrievkou rozpustit a poriadne premiesame.
Krok 4: Zapekaciu misu dokladne vymazeme maslom. na spodok dame vrstvu makaronov, presypeme struhanym syrom, vylejeme masovu zmes, presypeme struhanym syrom a nakoniec pride druha polovica makaranov, presypeme struhanym syrom. Do prechladnuteho besamelu vklepneme cele vajce a vymiesame. Besamel navrstvime na makaranoy a potrasieme misou aby sa ulezal.
Krok 5: Dame zapiect do rury cca 40 min na 180°C. Krajajte az po vychladnuti, kocky budu krasne uhladne.
Zveřejněno 27. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Moje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
řecké recepty,
pastitsio,
řecké pastitsio,
pastitsio recept,
řecké mleté maso,
recka kucharka,
pastichio recept,
řecké recepty z mletého masa,
řecké maso,
recept pastitsio,
pastitdio,
řecku mleté maso recepty,
recke pasticio recept,
pasticio recept,
řecký bešamel,
řecké maso recept,
recept na pastitsio,
recepty pastitsio,
bešamel návod,
grecke recepty
Suroviny:
maso hovězí mleté,
těstoviny makaróny,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
víno bílé,
máslo,
cibule,
česnek,
bujón,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (20)
Děkuji moc