Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba III.

Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 2. 2010 17:01

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 320 kJ / 2 228 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky21,80 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy424,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.

Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RENKA67

21. 8. 2014 20:33

Tak jsem ho taky upekla,trochu jsem si pohrála s moukami(250g žitné a 250g hladké) a místo čerstvého droždí pytlíček sušeného a 1 lžička sušeného chlebového kvásku z DM,brambory jsem nastrouhala na hrubém struhadle..výsledek mě mile překvapil :D fotku posílám,je opravdu skvělý

cathleen cathleen

13. 8. 2014 20:42

Lenka: Lenko, zadêlávalas s čerstvým nebo sušeným droždím?
A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?

Lenka

13. 8. 2014 20:30

Na obrázku vypadá chleba nádherně,ale mě takhle krásně nevyskočila ani ty dírky nemám takhle velké,netušíte kde jsem udělala chybu?Pekla jsem v klasické elektrické troubě z kastrůlkem vody.;-(

cathleen cathleen

25. 1. 2014 15:44

mikeš: milý (nebo milá?) mikeši, pokud píšeš o nehněteném chlebu, který kyne 12 hodin, to je něco jiného, než tahle těsta klasická - ta kynou, jak píšu a za tím si stojím :-p
Pokud máš jiný recept (s jiným postupem), vlož ho sem, místa na nové recepty je tu opravdu dost.

mikeš

23. 1. 2014 16:36

cathleen: já mám recepty na chleby kdy těsta kynou i několik hodin a samozřejmě jsou s droždím. Tak prosím nepiš že kynou všechny stejně'!!!! To je nesmysl:-//

cathleen cathleen

21. 1. 2014 10:11

mikeš: těsta (a pak chleby z nich) s droždím kynou relativně rychle a všechna stejně - těsto nech kynout asi hodinu a sformovaný bochník před pečením také skoro hodinu - podle tepla prostředí, ve kterém pokyne.;-)

mikeš

20. 1. 2014 15:37

jak dlouho necháte kynout těsto? každý chleba má jinou dobu kynutí.:-O

cathleen cathleen

13. 5. 2013 11:07

hehoheho: :-8 tak tos mě moc potěšila:-K

hehoheho

11. 5. 2013 07:30

Výborný recept, výborný chleba. Dávám další bod.:yes: Včera večer jsem zadělala těsto, nějak jsem si to nespočítala a s pečením skončila v jednu v noci :-8:-D. Ale stálo to za to. Máme k snídani výborný chleba. I když nemám pekárnu, všechno se povedlo. Díky moc, určitě budu péct dál.

snecek19 snecek19

13. 2. 2013 23:59

Tohle byl můj první chleba v životě a musím říct,že je vynikající:-pKůrčička křupavá a přitom ne tvrdá,střídka měkoučká,voňavá,prostě sen:yes:Určitě ho budu péci často a nejen tento chleba,recepty od Vás jsou pro mě zárukou nezapomenutelného kulinářského zážitku:-K

ferda30

20. 11. 2012 09:47

Výborný chlebík! Mechovoučký, křupavá kůrčička-ňam:-)):yes: Dělala jsem v pečce, po vykynutí vytvarovala bochníček a ještě nechala nakynout v ošatce. Pak jsem jen odklopila opatrně, aby chlebík nepadl. Asi je lepší dát hned na nejspodnější rošt, páč se mi začal trošku zvrchu chytat a musela jsem předělat dolů. Pak se mi tam ale nevleze kastrůlek:-( Každopádně doporučuju vyzkoušet:-p Děkuju za receptík:-K

milli81

28. 10. 2012 17:59

Super chlebík:yes: děkuji za inspiraci :-K

cathleen cathleen

10. 4. 2012 16:04

Eliza: :-8 jj, slušelo mu to náramně!:yes: Děkuju!:-8

Eliza Eliza

8. 4. 2012 09:21

Tenhle chleba je naprosto fantastický, děkuji za recept a všem ho doporučuji.:yes::yes:
Cathleen, posílám Ti obrázky, jak mu to slušelo u nás na stole a ještě jednou Ď.:-K:-K

cathleen cathleen

26. 11. 2011 08:00

Lenka.cl: Leni, že chlebík praskne, nevadí...spousta z nás si dříve v obchodě, pokud našla, vybírala chleba s prasklinou - údajně jsou chutnější :-D
A proč myslíš, že je nedopečený? Podle té "sraženiny"? Ta může mít úplně jiný důvod....každému z nás peče trouba jinak, časem tu svou vychytáš. Jak dlouho jsi ho nechávala před pečením kynout? Díky bramborám má těsto tendenci řídnout (ale zase pak hotovému chlebu dodají báječnou chuť;-) )
Pokud chceš trénovat (jak píšeš) a budeš mít jakýkoliv dotaz, kldně mi písni vzkaz. Ráda odpovím:yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor

Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Bramborový chleba III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81jW