Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba III.

Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 2. 2010 17:01

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 320 kJ / 2 228 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky21,80 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy424,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.

Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Patricie

4. 2. 2010 21:24

:-KKrásný chleba. Jsi strašně šikovná:-K:-K

marunda marunda

4. 2. 2010 21:22

také bych ho chtěla zkusit, chci se zeptat, nemám ošatku na chleba, neva, když ho budu péct jen tak na plechu, nebo v pekáči? Nerozjede se mi během pečení? Abych z toho chleba neměla placku.Jinak :yes:

Bibinka Bibinka

4. 2. 2010 20:46

Já ho budu dělat taky v domácí pekárně, tak jsem zvědavá a nejspíš se do něj dám hned zítra:-)

Eliza Eliza

4. 2. 2010 20:06

Také zkusím a také se mi, jako Výbušné, nechce dělat těsto bez pekárny...Dám to v pořadí: voda, olej, brambory, mouka ad...
Třeba to vyjde...:-8;-)

ercicka ercicka

4. 2. 2010 19:38

je uuuuzasny, krasny, nadherny, nemam slov :-O:yes::yes::yes:

Iriska Iriska

4. 2. 2010 18:37

Cathleen, vypadá skvěle :yes: a s bramborem vydrží krásně vláčný, že jo? :yes:+

Bibinka Bibinka

4. 2. 2010 18:18

Cathleen, už zase nový chlebíček a moc pěknej, což mi říká, že ho budu muset opět vyzkoušet;-)Máš ode mne 6.boda:yes:

babka

4. 2. 2010 18:17

Tak, u nás je kupovaný chlieb dosť nepodarený a ten čo je dobrý stojí aj vyše 2 euro za kilo...Sem tam si upečiem vlastný, preto hľadám ten naozajstný recept. :-)

cathleen cathleen

4. 2. 2010 18:10

Suzanna:yes::yes: Popisuješ to perfektně. Potírávám vejcem s vodou (ne jen slanou vodou), každých 20 minut, kůrka je pak jak nalakovaná, křupavá.
A ten led se opravdu dává kvůli vytvoření páry;-)

cathleen cathleen

4. 2. 2010 18:07

:-DNevím, jak tě oslovit...babka asi nee. Ale - jestli chceš chlebík co nejvíc podobný tomu koupenému, zkus tento Obyčejný chlebík, je opravdu skvostný.http://www.toprecepty.cz/recept/6912-obycejny-chle...
A moc děkuju za pochvalu stránek:-8

suzanna

4. 2. 2010 18:03

Mirco, já mám s pečením chleba pramálo zkušeností, ale kůrku mám vždycky exkluzivní. Tak zkusím popsat, jak to dělám já, třeba tě něco inspiruje:-)
30 minut před koncem kynutí chleba rozpálím troubu na cca 230°C a dolů položím kastrůlek s vodou. Když je chleba vykynutý potřu slanou vodou a vložím do rozpálené trouby. Pak hned vezmu z mrazáku tři kostky ledu a vhodím do trouby (myslím, že jsem to někde četla, nevím, jestli to má nějaký vliv:-8, ale co je psáno, to je dáno:-)). Osobně bych řekla, že se tím vytvoří pára, díky které není chleba vysušený a má lepší kůrku. Během prvích 15minut pečení potírám chleba tou slanou vodou ještě asi 3x. Pak zmírním teplotu tak na 180°C a dopékám ještě asi 30 minut. Okamžitě po vytažení z trouby opět potřu slanou vodou. Chleba má krásnou tmavou barvu a krásně se leskne.
Nevím, jestli je to správný postup nebo mě za něj nějaká zkušenější pekařka ukamenuje:-)), ale peču to takhle a je fakt super:-)

babka

4. 2. 2010 18:02

Ozajstným som myslela ten najlepší, skutočne naj...teda pre mňa.Možno som ho našla?

babka

4. 2. 2010 18:00

Vďaka za promptnú odpoveď. Chlieb vyzerá veľmi lákavo, pozerala som aj tvoje stránky, máš môj obdiv!

cathleen cathleen

4. 2. 2010 17:57

:-))Ne, není. Brambor je téměř tolik, jako mouky (400g/500g)....proto je v receptu tak málo vody.
A ozajstný - aký? Jako z obchodu nebo ozajstný bramborový?

babka

4. 2. 2010 17:53

Prosím, nie je preklep v množstve zemiakov? Okom začiatočníka sa mi zdá tých zemiakov akosi veľa, ale nevyznám sa v tom, preto sa pýtam. Hľadám recept na ten ozajstný chlieb... Ďakujem za odpoveď!

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor

Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Bramborový chleba III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81jW