Krkovička se staročeským zelím
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od kraje a hospodyňky si na své receptuře zakládají.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 710 kJ / 1 126 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,71 g |
| Tuky | 52,68 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 289 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Zelí pokrájíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem.
Krok 3: Zalijeme malým množstvím vody (asi 1 dl). Dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.
Krok 4: Když je zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.
Krok 5: Maso osolíme, opepříme a v pekáči orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, případně koření. Pak podlejeme vodou a klasicky upečeme do měkka.
Krok 6: Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 2. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Moje poznámka
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
Nejnovější recepty
Tortilla jako pizza s mletým masem, mozzarellou a olivami
Přidáno před 4 hodinami
Dietní květák z trouby
Přidáno před 5 hodinami
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka se slzovkou
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
Pavluska75 před 24 minutami
Rajská omáčka
Elektronka007 před 1 hodinou
Hraběnčiny řezy II.
Lida-veverka před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Reveroger před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
Leni1970 před 1 hodinou
Segedínský guláš
coolbinsz před 1 hodinou
Jablečný šťavnatý koláč
beruska22 před 1 hodinou
Cuketová polévka s kuskusem
Andyzvesnice před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
TommyKoci před 1 hodinou
Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce
IRBONA před 1 hodinou
Tématické fráze:
vepřová krkovice se zelím,
zahuštění zelí,
zelí k masu,
jak zahustit zelí,
veprova krkovicka se zelim,
krkovička,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
vepřová krkovice na kyselém zelí,
krkovička recepty,
nadívaná krkovice recepty,
zahuštěné zelí,
vepřová krkovice na zelí,
zahuštěné kyselé zelí,
zahuštění bramborou,
zeli zahustene bramborou,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
zahustovani zeli,
kyselé zelí zahuštěné bramborem,
jak se dělá zelí
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
slanina,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
ocet,
cukr,
mouka hladká,
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
koření grilovací
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0