Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 398 kJ / 1 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,45 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 3,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 140,04 g |
| Sůl | 350,00 g |
| Sacharidy | 314,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kusy.
Krok 2: Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.
Krok 3: Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.
Krok 4: Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu. Podle chuti přidáme část slaného roztoku (já dávám onu uvedenou jednu třetinu původního).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Moje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 1 hodinou
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 2 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 3 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 3 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 4 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 4 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 5 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 6 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 6 hodinami
Tématické fráze:
naložená zelenina v soli,
zelenina v soli,
nakládana mrkev,
solená zelenina,
zelenina naložená v soli,
sterilizace zeleniny,
nakládané okurky bez sterilizace,
křupavá zelenina,
nakladane kedlubny,
nakládání mrkve,
slaný nálev na zeleninu,
nakládaná kedlubna,
nakladany kvetak bez sterilizace,
mrkev v soli,
grilovana nakladana zelenina,
zelenina ve slaném nálevu,
mrkev naložena v soli,
sterilizace mrkve,
nakládané kedlubnové zelí,
naložená zelenina v nálevu
Suroviny:
květák,
mrkev,
kedlubna,
zelí bílé,
kapie,
cibule,
voda,
sůl mořská,
feferonka,
voda,
ocet,
cukr,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
DOPORUČUJEM!
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék...
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny