Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,74 g |
| Tuky | 128,35 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 954 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 485,08 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Moje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
valašsky frgal recept,
valašký frgál,
těsto na frgál,
recept na valašský frgál,
nejlepši frgal recept,
frgál na plech,
povidlový frgál,
frgál recept,
recept frgál,
recept moravský frgál,
recept na moravské frgále,
metýnka s povidly,
pravý valašský frgál recept,
recept na frgal,
koláč s hruškovými povidly,
hruščák,
koláč z hruškových povidel,
kynutá metynka,
hruškáče,
hruskovy frfal
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
žloutek,
droždí sušené,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
povidla hrušková,
badyán,
skořice mletá,
rum,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
máslo,
rum
Komentáře (37)
Zaučuji vnúčence v kuchyni...
Mám po mamince jenom jeden velký kulatý plech, tak jsem dětem dal dna z rozkládacích dortových forem, že ať si, z na stéblo rozváleného těsta, podle nich vyříznou kruh, plát dají na to dno, napaplou náplní, atd.
Nejstarší prapotomek mě přeqapil: na desce trochu roztákl bochánek těsta, dal ho na to dýnko a přejel válečkem. Těsto se o zvýšené okraje ořízlo na přesný kruh a přitom mělo požadovanou tloušťku
Přidána fotečka. Když tak smáznu, protože s rcp má společné akorát těsto
Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.