Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,60 g |
| Tuky | 160,60 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 9,75 g |
| Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
Krok 2: Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut.
Krok 3: Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Moje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 45 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 38 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 58 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Tématické fráze:
marinovana žebra,
marináda na žebra,
jehněčí žebra,
vepřová žebra na medu,
pečena žebra na medu,
naložená žebra,
žebra recept,
marinovana veprova zebra,
kanči zebra,
marinovaná žebra recept,
jehněčí zebra nejlepší recept,
jak nalozit zebra,
pecena zebra,
jehněčí žebra recept,
naložené žebra,
marinované žebra,
grilovaná žebra na medu,
marinada na veprova zebra,
recept na žebra,
srnčí zebra
Suroviny:
žebra vepřová,
med tekutý,
omáčka chilli sladká,
ocet,
omáčka sojová tmavá,
česnek granulovaný,
hořčice hrubozrnná,
sůl hrubozrnná
Komentáře (84)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akce pro 8 lidí,nikdo ani nedutal a všichni si olizovali prsty! Byla jsem za HVĚZDU, takže velký díky.
P.S. Recept si vzal i kamarád do reataurace.
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.