Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
Krok 2: Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut.
Krok 3: Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Moje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 13 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 1 hodinou
Cuketové koblihy
Bretik před 2 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 2 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 3 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 4 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 4 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
marinovana žebra,
marináda na žebra,
jehněčí žebra,
vepřová žebra na medu,
pečena žebra na medu,
naložená žebra,
žebra recept,
marinovana veprova zebra,
kanči zebra,
marinovaná žebra recept,
jehněčí zebra nejlepší recept,
jak nalozit zebra,
pecena zebra,
jehněčí žebra recept,
naložené žebra,
marinované žebra,
grilovaná žebra na medu,
marinada na veprova zebra,
recept na žebra,
srnčí zebra
Suroviny:
žebra vepřová,
med tekutý,
omáčka chilli sladká,
ocet,
omáčka sojová tmavá,
česnek granulovaný,
hořčice hrubozrnná,
sůl hrubozrnná
Komentáře (85)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akce pro 8 lidí,nikdo ani nedutal a všichni si olizovali prsty! Byla jsem za HVĚZDU, takže velký díky.
P.S. Recept si vzal i kamarád do reataurace.
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy
Dobrou chuť.
Jo, předpokládám že hrubozrnná hořčice jsou ty semínka, je to tak?