Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
Krok 2: Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut.
Krok 3: Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Moje poznámka
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
marinovana žebra,
marináda na žebra,
jehněčí žebra,
vepřová žebra na medu,
pečena žebra na medu,
naložená žebra,
žebra recept,
marinovana veprova zebra,
kanči zebra,
marinovaná žebra recept,
jehněčí zebra nejlepší recept,
jak nalozit zebra,
pecena zebra,
jehněčí žebra recept,
naložené žebra,
marinované žebra,
grilovaná žebra na medu,
marinada na veprova zebra,
recept na žebra,
srnčí zebra
Suroviny:
žebra vepřová,
med tekutý,
omáčka chilli sladká,
ocet,
omáčka sojová tmavá,
česnek granulovaný,
hořčice hrubozrnná,
sůl hrubozrnná
Komentáře (85)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akce pro 8 lidí,nikdo ani nedutal a všichni si olizovali prsty! Byla jsem za HVĚZDU, takže velký díky.
P.S. Recept si vzal i kamarád do reataurace.
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.