Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kližku opláchneme, odblaníme a prošpikujeme. Krok 2: Na rozehřátém oleji (použil jsem sádlo z hub) necháme kližku ze všech stran zatáhnout, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, krátce zarestujeme, zalijeme horkou vodou a v tlakáči (papiňáku) cca 1,5 hodiny za občasné kontroly dusíme. Krok 3: Do téměř měkkého masa přidáme houby a necháme cca 15 minut spojit vůně. U čerstvých hub tento čas přiměřeně prodloužíme. Krok 4: Česneková bramborová kaše-do uvařených brambor prolisujeme česnek, přidáme oříšek másla, podle potřeby vlahé mléko a ušleháme kaši. Krok 5: Hlívové hranolky-hlívu nakrájíme na 1cm plátky a smažíme jako hranolky ve vyšší vrstvě oleje dokřupava. Před servírováním osolíme.

Zveřejněno 10. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7JM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7JM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hm,to je paráda,už se mi sbíhají sliny,ještě že mám namražené křemenáče v lednici............a nedělní oběd je jasný,ty hranolky také nemají chybu.........děkuji za recept

:-pto musí být moc dobré:-*:yes::yes:+1

:-OBožínku z náhodných tady kouká taková parádní dobrota:-p+44:yes::-K

tohle mi uteklo :-O a taková bašta je to :-p:-p ukládám, jakmile bude pěkná kližka, zkusím :yes:

Irreno, díky za upozornění:-). Jako zkušená kuchařka sis s tím zajisté poradila;-). Už jsem cibuli do postupu doplnil:-8.

Jendo právě vařím tuto dobrotu:-))Jen jsem se chtěla zeptat, v ingrediencích máš cibuli a jaksi v popisu se ztratila, nějak jsem si s tím poradila a cibuli tam prostě dala.Bodík dávám:yes:

Tú kašu musím vyskúšať,škoda že som tento recept nevidela už ráno:-/Pečený cesnak je výborný,ale do zemiakov som ho ešte nedávala.A Jendo,k receptu zase nie je čo dodať,nádhera:yes::yes:Ani v kuch.knihách nemajú takéto krásne fotky:-K

Tak tohle musím vyzkoušet, je to jednoduché, a přitom to musí být táááááákhle dobré :yes: Máš překrásné fotky, hned bych si dala :-K +:yes:

Děkuji za radu:yes:, Michale, určitě vyzkouším;-).

Jendo, až budeš příště dělat česnekovou kaši, zkus ten česnek, neoloupaný, opéct na suché pánvi do hněda. Pak teprv oloupat. Je krásně měkký, lehce se rozetře, a ztratí čpavou chuť, chuť česneku to ale zesílí. Odkoukal jsem to na jedné kuchařské show, zkusil, a už nikdy jinak.:-p
Ovšem recept je to znamenitý, zasloužený bod přidávám, tohle je jen poznámka na okraj.:yes:

Opět nemám slov:-O:yes::yes::-K

Maso a hříbky. Bomba recept!! Jak to , že mi to ušlo??!!!:-O:-O:-p:-p:-p:yes:;-):-K

další skvělá ňamka:-preceptík ukládám,bude se hodit,jak budou houbičky;-):-Kdávám bodík:yes::-K

Jendo:-O Nádhera :yes:

Jendo, vařit 1,5 hodiny maso v tlakáči je moc. I když je to kližka,i přesto musí být uvařená dříve. Když vařím hovězí polévku, tak ji vařím na velice mírném ohni 1 hodinu a maso se úplně rozpadá. Hovězí maso - kližku moje maminka velice ráda používala i na svíčkovou (omáčku). Krásně ji prošpikovala a byla to mňamka.:-p

Sbíhají se mi sliny! Hravě to natřeš těm televizním hvězdám!

Děkuji všem za přízeň:-K.

Opět výstavní:yes:, mě ale fascinuje, co se dá z kližky vykouzlit. U mě guláš a opět guláš, ale u Jendy je to nóbl oběd:yes:19;-)

Jendo-mistr vařečky i fotografie:-p

Jendo, ty jsi mistr!!!!

:-!:-? Začátek dubna a křemenáče, hříbky - kam na to chodíš? :-?:-!
Jendo, je to nádhera, houby miluji, kližku také, no a o br. kaši raději ani nemluvím - prostě mňamka. A k tomu ta nádherná fotka!!!
:yes: Další 16.bodík k Tobě letí! :yes:

Jendo to je tak krásná fotka:-Obodíka posílám +14:yes::yes:

Kližku mám moooc ráda ;-)

óóóó tak tomu já říkám bašta:-p:-p, 12 bodík je tvůj:yes:

Jeníku, Jeníku kolik takto:yes: báječných :-preceptů máš ještě v tom pomyslném šuplíku;-)? Vše od děvčat je napsáno níže, já nemohu jinak něž 11.tý bodík s úctou :-Kk tvému dílu poslat;-)

Inspirativní dobrota - jak jinak !;-);-);-)

Jen jsem si přečetla název, už jsem tušila, odkud vítr fouká:-), je to :-p+:yes:

No to je nádhera a o chuti ani nemluvím:-p:yes:+7.

Tématické fráze:
kližka, recept na bramborovou kaši, maso na křemenáčích, hovězí na hříbkách, kližka recept, hovězí maso s bramborovou kaší, oběd z kližky, hovězí guláš s hlivou, hovězí guláš s hlívou ústřičnou, co udělat z křemenáčů, kližka recepty, recept na hovězí kližku, recept na kasi, musí se hlíva oloupat?, recepty hovězí kližka 100x jinak, dietní bramborová kaše s, recept kuch. hlíva ustřičná, hřibky hranolky, co udelas s klizky, oběd s bramborovou kaší

Suroviny:
kližka hovězí, špek uzený, cibule, houba hřib, houby křemenáči, sůl, kmín celý, pepř mletý, brambory, česnek, máslo, mléko, hlíva ústřičná, olej slunečnicový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu