Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové trojhránky s postupem

Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto trojhránků ideální pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

5. 2. 2010 19:42

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Nutriční hodnoty

Energie23 612 kJ / 5 643 kcal
Bílkoviny110,27 g
Tuky280,46 g
Vláknina44,12 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,25 g
Sacharidy652,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalijeme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání.

P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky. Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaH

24. 9. 2016 11:59

Dobrý den,
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji

yanull yanull

14. 4. 2016 09:17

Bibinka: Jani, právě je jdu "vinout" a vidím Tvůj komentář, jsem ráda, že trojhránky chutnaly :-*:-K

Bibinka Bibinka

23. 3. 2016 14:54

yanull: Jaňulko, dnes jsem je udělala a dokonce poprvé a mizí rychlostí blesku, tak jsou dobré:-p Dávám ti 19.bod:yes:

Markitek

18. 3. 2012 20:43

Moc dobré a chutné těsto, i druhý den krásně vláčné, posílám bodík:-)

Terkas Terkas

1. 1. 2012 17:34

právě sem je dopekla a sou dobré :yes::-K:-K:-8:-8

rebeka rebeka

24. 7. 2010 19:15

dnes jsem pekla podruhé a už z full:-Ddávky,jsou mňamosní:-p a s dovolením ještě přidám neumělé foto:-p:-8

petrzelka

24. 7. 2010 19:08

No to je moc pěkné,já nejsem na to motání moc šikovná,budu se muset víc snažit.Nádhera;-):yes:

gabik

17. 6. 2010 11:39

To je skvost od šikovné kuchařky:-O..:-8..:-K......:yes:

rebeka rebeka

15. 5. 2010 13:15

Tak hotovo,upečeno:-Kdělala jsem z 1/2 dávky a pracovala za mě pekárna;-)s těstem se velice dobře pracuje,úžasně to voní i chutná,všem vřele doporučuji:-purčitě si to zopáknu,ale teď už z celé dávky:-Dvýborné:yes::yes: dovolila jsem si přidat foto..jsem fotonováček;-)

janatka janatka

16. 2. 2010 09:53

Jani.:::-Ksuper ,to je mňamka,brala jsem to na oslavu a chutnalo všem a naše děti se mohly utlouct a pošťuchovaly se kdo bude pomáhat.Opravdu vynikající. Ten česnek tomu dal šmrnc a co mi zbylo,tak jsem s tím ještě pomazala po vrchu.Přidávám fotečku,doufám,že neva.:yes:;-)

yanull yanull

6. 2. 2010 18:04

Děvčata, děkuji pěkně za bodíčky a pochvaly. :-8 Jani, dívala jsem se na ten odkaz, co jsi tu uvedla, ale i když to vypadá podobně, já jakmile zamotám ty záviny a pak do nich pouze střihnu, tak už s nimi nedělám vůbec nic. Takto se rozevřou tím pečením, kdežto cathleen ty dílky ještě rozkládá na jednotlivé strany. Já Ti to ještě napíši takto: máš závin, vezmi ty nůžky, rozevři je a jako kdybys je nad ním chtěla postavit na špičky. Závin leží mezi nimi, ano? A pak je jen nadzvedneš a cvakneš, to je vše ;-):-):-))

Paprika Paprika

6. 2. 2010 15:42

To je velmi efektní a přitom celkem jednoduše udělané. :yes::yes: +;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 2. 2010 11:36

Jani, je to nějak podobé, jak to tady vysvětluje Cathleen?http://www.toprecepty.cz/recept/8153-psenicne-klas.... To jsem celkem pochopila. To jsou tak krásné věci, já u toho vždycky sedím a všechny vás obdivuji a nadávám si, jaký jsem debil:-D. Ale Cathleen to tam popisuje i pro ty "mdlého rozumu":-D:-)), díky Bohu!:-))

magdalenka magdalenka

6. 2. 2010 09:12

Janička, veľmi krásne a veľmi dobré, vlastne dokonalé!
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +

Irrena Irrena

6. 2. 2010 08:52

Jani to musím někdy zkusit, vypadá to k nakousnutí:-p:-p, to stříhání znám ,dělám ořechové rolky a tako je nastříhávám.Bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sláné trojhránky bramborové trojhránky česnekový závin česnekový cop slané jugoslávské trojhránky česnekové copy kynuté trojhránky kynutý česnekový cop cesnakove trojhranky slané kynuté trojhránky kynute trojhranky s cesnekem slané pečivo česnekové trojhranky česnekový trojhránek kynuté česnekové kynuté slané trojhránky česnekové trohránky trojhránky recept jednoduche slane pecivo trojhránky jugoslasvske sneky

Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, vegeta, droždí, cukr, mléko, sádlo, olej, česnek, máslo, sůl, sýr strouhaný, klobása, párky, olej, semínka sezamová, kmín drcený,

TopRecepty.cz

Česnekové trojhránky s postupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZz4